Цялата истина за скандала с ЦСКА

1 гол стига...

Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 8.06.2008г. в 11:27ч.

Дата: 08-06-2008 10:04

В началото на март се случва нещо интересно. Става въпрос за изпратените формуляри от финансовите критерии, които не са подадени от ЦСКА. За всичко това Томов е уведомяван хиляди пъти, както и какви проблеми ще произлязат от това. Единственото нещо, което до този момент е спасявало „червените“ преди и донякъде сега са четирите букви ЦСКА.
Екипът на Гонг се добра до хронологията на събитията, довели до отнемането на лиценза на ЦСКА. С фактите ни запозна отлично информиран източник, който пожела да остане анонимен. Поводът за разкритията му е днешното изказване на Александър Томов пред Дарик радио, в което той за пореден път заявява, че не е бил информиран навреме от БФС. „Ако ни бяха дали 3 дни отсрочка, това нямаше да се случи“, заяви Томов.

Всъщност обаче истината е съвсем друга. Предлагаме ви да проследите цялата сага от нейното начало в края на календарната 2007 г., до началото на юни 2008 г., когато избухна големият скандал с ЦСКА. В потвърждение на твърденията на нашия източник, трябва да добавим изказването на Емил Костадинов пред нашето радио от вчерашното издание на „Спортно шоу Гонг“. Костадинов заяви недвусмислено: „От доста отдавна алармирам собственика и Надзорния съвет за тези проблеми. Не се взеха необходимите мерки навреме.“

В края на декември или в първите работни дни на януари от БФС изпращат по куриер пълен набор от документация за лицензиране на клубовете. Тя представлява папка, която съдържа пет подпапки – спортни критерии, административни критерии - човешки ресурси, правни критерии, инфраструктурни критерии и финансови критерии. Крайният срок за предаване на готовите документи от клубовете е последният ден на месец февруари тази година – 29-и, като отсрочка има само за годишния финансов отчет, който по закон се представя след края на март. В момента, в който от ЦСКА подават готовите документи, от футболната ни централа в официална кореспонденция уведомяват ЦСКА за пропуските в тях.

В началото на март се случва нещо интересно. Става въпрос за изпратените формуляри от финансовите критерии, които не са подадени от ЦСКА. За всичко това Томов е уведомяван хиляди пъти, както и какви проблеми ще произлязат от това. От БФС предупреждават, че тази година от УЕФА стриктно ще следят участниците в евротурнирите и най-вече тези в Шампионската лига за лицензирането. През всичките тези месеци до съдбоносното решение подчинените на Томов го алармират за основните пропуски.

На 21 май от футболната централа пращат писмо в канцелариите на „Армията“, с което уведомяват клуба за това, че няма да му бъде продължен лиценза за периода след 30 юни 2008 г., защото редица изисквания не са изпълнени в графата „финансови критерии“. Тогава ЦСКА обжалва и на 30 май Апелативната комисия към Лицензионната отново гледа случая и пак отказва да издаде нов лиценз на ЦСКА.

Това категорично доказва, че президентът на ЦСКА Александър Томов много добре е бил запознат със ситуацията още преди три месеца, като за този период от време не си е мръднал пръста, камо ли за трите дни, които твърди, че е поискал от БФС и комисиите като отсрочка. Имайки предвид, че това е официална междукорпоративна кореспонденция, от БФС са готови да я представят на обществеността, но само ако имат съгласието на ЦСКА. С евентуалното огласяване публично на тази кореспонденция БФС иска да защити позицията си.

Междувременно реализацията на алеята на славата и футболната топка с 66-те легенди на ЦСКА е погълнало достатъчно финансови ресурси, с които е било възможно да се стартира погасяване на задълженията и покриване на финансовите критерии. Причината за нежеланието на Томов да се изнесе публично кореспонденцията между БФС и ЦСКА е че ще лъсне истината, затова че многократно е бил уведомяван за проблемите.

На 21 май 8 български клуба не получават лицензи. Сред тях е и ЦСКА, като единствено „армейците“ не успяват да отстранят проблемите си по покриване на финансовите критерии до 2 юни, когато е крайният срок. Останалите критерии са изпълнени. Така се стига до окончателното отнемане на лиценза на ЦСКА у нас, а впоследствие и от УЕФА.

Сега оставането на отбора в „А“ група е в ръцете на БФС. Всички здравомислещи сред 31-кратните шампиони съзнават, че ако ставаше дума за всеки друг клуб извън другия гранд Левски, да речем, той на момента щеше да се озове във В група и случаят вече да е забравен.

Единственото нещо, което до този момент е спасявало „червените“ преди и донякъде сега са четирите букви ЦСКА.

Сегашната тричленка, която е на власт в ЦСКА, в лицето на Костадинов, Гарибов и Стефанов, разграничавайки се от снощната атака на хулигани срещу БФС, се опасява, че това действие може да повлияе лошо на клуба в борбата му за оставане в „А“ група.

Дарик радио
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот traqn`` » 8.06.2008г. в 14:28ч.

мястото им е при Левски (долна студена) :)
Добре фиксираният пациент няма нужда от упойка !
Аватар
traqn``
 
Съобщения: 356
Регистриран: 28.03.2006г. в 22:29ч.
Град: Prazsky Hrad, Czech Republic

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 9.06.2008г. в 08:45ч.

Шокиращи документи: собственик на ЦСКА – анонимна офшорка от Люксембург


В блога си http://ntpavlov.blogspot.com/ Николай Павлов е публикувал скандални документи за това кой всъщност е собственик на ЦСКА. Оказва се, че това е люксембургска офшорка. Въпросната фирма е с неизяснен собственик.
Ето какво пише още в блога си Николай Павлов:
“Кратката справка в Търговския регистър сочи, че мажоритарен собственик на ПФК ЦСКА АД е някаква си офшорка от Люксембург, като това е така още от времето на Васил Божков - Черепа.
Въпросната фирма с неизяснен собственик, държи всички акции на клуба без 1, преди собственост на Божков, а сега на Томов. Прамот Митал не фигурира никъде и не ясно дали въобще някога е имал нещо общо с ЦСКА. По документи цялата власт е в ръцете на Александър Томов, който е единствения поименен акционер и в същото време представител на "International Sport Management Services S.A." (люксембургската офшорка) - виж http://rip1948-2008.hit.bg/ofshorka.pdf
http://rip1948-2008.hit.bg/akcii.pdf
http://rip1948-2008.hit.bg/akcioneri.pdf

Според така подписания договор http://rip1948-2008.hit.bg/dogovor%20lupi.pdf , Лупи поема цялата власт в ръцете си за срок от 5 години (до 2013 г.) срещу "скромното" възнагржадение от 5000 лева на месец като си е осигурил и приятната клауза, ако бъде изгоненен от Дружеството, да получи компенсация в рамките на 20% от оборота до датата на изтичане на договора.
Дата: 08-06-2008 20:21
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 9.06.2008г. в 08:57ч.

Томов: Не съм взел и стотинка от ЦСКА!
09 юни 2008 / News.dir.bg
Не съм взел нито една стотинка от ЦСКА. Това заяви бившият вече президент на ЦСКА Александър Томов в предаването „Тази сутрин” на БТВ, цитиран от Агенция Фокус.
„Бил съм на работа в този отбор за удоволствие. В ЦСКА няма сива икономика. Готов съм цялата финансова схема на тима да бъде изложена пред обществеността. Бях доволен от решението на Станишев да направи ревизия в ЦСКА, но искам това да бъде направено и в другите отбори“, добави още Томов.
ЦСКА все още е собственост на Прамод Митал, каза още бившият вече президент на ЦСКА. “1/5 от приходите на тима са от кредит, който е обезпечен от „Кремиковци”, а другата част идват от реклами и от търговски артикули. Чувствам се морално чист. Моята цел бе да направя тима шампион и това стана”, допълни още Томов.
ЦСКА е жертва на “мръсна, долна, гадна мафия, която има ясни цели - срещу доста голяма сума пари ЦСКА да бъде разкарана от Шампионската лига“, каза още Александър Томов, цитиран от БГНЕС. Той възнамерява да възложи на отидорската фирма на УЕФА да направи одит на ЦСКА.
Eвропейската футболна централа УЕФА окончателно отказа да издаде лиценз на шампиона на България ПФК ЦСКА София. В БФС получиха факс от УЕФА в отговор на официалното запитване отправено от нашата централа с молба да бъде направено изключение и да бъде удължен срока на ПФК ЦСКА София да представи нови документи и доказателства. Администрацията на УЕФА е разгледала всички представени документи във връзка с лицензирането и допускането на ПФК ЦСКА София да участва във Шампионска Лига на УЕФА за сезон 2008/09г., както и изпратеното писмо от БФС. УЕФА ясно изрази своята позиция като подчерта, че трябва да бъде гарантирано еднакво и равнопоставено третиране на всички клубове и не могат да бъдат допускани изключения и да се дават отсрочки. Следователно УЕФА не издава лиценз и не допуска ПФК ЦСКА София да участва в Шампионска Лига на УЕФА за сезон 2008/09г., като това решение е окончателно.
Изпълкомът на Българския футболен съюз (БФС) ще има последната дума относно това дали шампионът на България ЦСКА ще може да се състезава в елитната ни „А” група през следващия сезон.
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 10.06.2008г. в 11:08ч.

Дучето настоява Томов да влезе в затвора
Публикуване: 10.06.2008, 10:46
В ефира на БТВ председателят на Централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето отново поиска експрезидента Александър Томов да влезе в затвора и да понесе отговорността за това, което е причинил на клуба. Според Дучето не може документите за лицензирането досега да са получавани винаги в средата на януари, а в настоящия случай да се твърди, че това е станало в края на май.

"Осем дни преди крайния срок за лицензирането говорих с Емо Костадинов и той ми каза, че Томов не може да бъде открит. Аз като се чух с него, той бе в Лондон и ми заяви, че всичко е наред", заяви Дучето.

"Ние сме фенове и не знаем какво става с любимия ни клуб. Ние, привържениците, не можем да свършим работата на Томов. Той излага всички ни. Повярваха му, и президентът и премиерът. Повярвахме му и ние", завърши Димитър Ангелов.
http://topsport.ibox.bg/news/id_444336726
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 11.06.2008г. в 07:31ч.

Готвят арест за Томов
11.06.2008 08:06
Белезници може да щракнат всеки миг върху ръцете на бившия бос на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов.

Висши агенти от родното ФБР и обвинители от прокуратура два часа заседаваха снощи по сигналите срещу експолитика, съобщава вестник "Стандарт".

Столичните магистрати са разпоредили проверка срещу Томов за източването на металургичния гигант и армейския клуб.

Разследващите твърдят, че са събрани достатъчно данни за задържането му.

До дни Томов ще бъде извикан на разпит в Националното следствие, а магистратите ще му препоръчат да се яви с адвокат, защото се очаква да бъде задържан, след като даде показания, твърди изданието.

Ще му бъде забранено да напуска страната, тъй като имало опасност да избяга.

Сагата около Томов се разгоря, след като УЕФА изхвърли ЦСКА от Шампионската лига, а в началото на седмицата бе изключен и от Управителния съвет на "Кремиковци".

http://www.dnes.bg/article.php?id=52722
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот hitmanub40 » 11.06.2008г. в 07:36ч.

Някой да ме ощипе! Нима ще се раздаде правосъдие у нас на влиятелна личност като Лупи - не мога да повярвам! Значи имало все пак светлина в тунела! И все пак, не ми е ясно, ако ще се готви арест, защо той се оповестява публично? Или е поредната тинтири-минтири изцепка на медиите или наистина съществуват "къртици" някъде.
ASROCK Z77 EXTREME4
Intel Core I5-3350P 3.1GHz Freezer i30
Palit GeForce GTX 660 2GB
SU CM SILENT PRO M 600W
2X4G DDR3@2400 GEIL EVO CORSA
SD SX900 256GB SATA3

PlayStation 3 Phat 60GB (Upgraded to 320GB) Rogero CFW 4.30
Xbox 360 20GB Jasper iXtreme lt+ 3.0 RGH
Nintendo Wii + DC2 Pro + Homebrew Channel
PlayStation Vita 3G 16GB
Nintendo WiiU
Изображение
Аватар
hitmanub40
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 1363
Регистриран: 18.03.2008г. в 15:09ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 11.06.2008г. в 09:40ч.

Батков: Хора на Мургина крият дълговете на ЦСКА
11.06.2008 10:31


Правоохранителните органи - ДАНС и прокуратура - да проверят кой е толерирал данъкоплатеца ЦСКА за 6 години назад. Това поиска от ефира на бТВ собственикът на футболен клуб "Левски".

Тодор Батков посочи, че този някой трябва да бъде "търсен в близкото обкръжение на г-жа Мургина".

По думите му някой е изтрил от базата данни на Националната агенция по приходите /НАП/ информацията за задълженията на футболния клуб.

Тези задължения, според Батков са малко над 2 млн. лв.

Той обяви още, че ръководеният от Александър Томов футболен отбор ЦСКА е платил през септември миналата година само 97 000 лв. ДДС и 5 000 лв., откакто започна скандалът, "може би за "Бог да прости", каза Батков.

Днес вестник "Стандарт" твърди, че белезници може да щракнат всеки миг върху ръцете на бившия бос на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов.

Разследващите потвърдили пред изданието, че са събрани достатъчно данни за задържането му.

На Томов ще му бъде забранено да напуска страната, тъй като имало опасност да избяга.

Премиерът Сергей Станишев възложи вече на Държавната агенция „Национална сигурност” да направи пълна проверка на собствеността на ПФК "ЦСКА", а НАП да извърши пълна данъчна ревизия на "армейците" за периода 2002–2007 г.

Тодор Батков е спряган за един от главните виновници за избухването на скандала около армейския футболен тип, като феновете на ЦСКА подозират, че той като собственик на "Левски" има интерес от отнемането на лиценза на ЦСКА.
http://www.dnes.bg/article.php?id=52732
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 11.06.2008г. в 19:36ч.

Томов бяга в САЩ
Дата: 10-06-2008 20:55

Страшното за Томов обаче тепърва предстояло. Още същата вечер по телефона го потърсил самият Жеваго. Украинецът полудял от нехайството на Вълка Лупи, както наричат бившия вицепремиер на България. Мултимилиардерът искал да купи клуб, който ще участва в европейските турнири. Жеваго на секундата заповядал на Томов да подава оставка и да се маха от ЦСКА. Иначе щели да му се случат неприятни работи.
Цялата статия от тук;
http://www.afera.bg/index.php?option=co ... 6&Itemid=1
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: Цялата истина за скандала с ЦСКА

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.06.2008г. в 07:33ч.

Константин Жеваго ще вземе ЦСКА до края на месеца

Евентуалният купувач на "Кремиковци" Константин Жеваго ще вземе под своята опека и ЦСКА. Украинският депутат ще стане собственик на шампионите до края на месеца. Тогава ще се знаят и повече подробности около финансовите параметри на сделката.

Говорителят на Жеваго Максим Прасолов обясни пред в. "Газета по украински", че милиардерът е бил принуден да се обвърже с българския клуб. "Както е известно, от половин година той опитва да вземе под контрол металургичния комбинат "Кремиковци". Българското правителство обаче в последния момент издигна допълнителни условия, едно от които е финансирането на водещия футболен отбор", заяви Прасолов.

Според източник, близък до украинеца, Жеваго ще купи червените само ако вземе "Кремиковци" (виж стр. I). "Той е голям инвеститор. Като такъв би искал да вложи пари в ЦСКА като знак за социална и корпоративна отговорност."

Все още не е ясно дали милиардерът ще се ангажира с парите, които отборът дължи на държавата. Новият шеф в клуба Емил Костадинов заяви след срещата си с премиера Сергей Станишев, че трябва да бъдат изчистени два милиона лева. "В края на месеца ще сме на чисто. ЦСКА ще получи лиценз за А група", увери бившият национал. Част от необходимата сума вече е осигурена. Тя ще дойде от украинския "Металург" (Донецк), който купи Велизар Димитров за 450 хил. евро.

На срещата в Министерския съвет присъстваха още председателят на ДАМС Весела Лечева и президентът на БФС Борислав Михайлов. Последният увери, че държавата ще направи финансови проверки на всички професионални отбори, както и на самия футболен съюз. "Ние не се притесняваме от нищо", коментира Михайлов.

Проверките ще се извършват от Националната агенция по приходите (НАП). "Напълно несъстоятелни са твърденията, изнесени днес в публичното пространство за чадър над ЦСКА. Прилагаме закона еднакво към всички и съобразно изискванията на закона. Затова никой не може да очаква привилегировано отношение." Така директорът на НАП Мария Мургина коментира нападките на собственика на "Левски" Тодор Батков, който в предаването "Тази сутрин" на bTV обвини агенцията, че не прави проверки на клубовете
http://dnevnik.bg/show/?storyid=512834
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.


Назад към Футбол

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 2 госта