Закачане на рутер към безжичната мрежа?

Всички теми, свързани пряко с интернет услугите, които предлага фирмата. Допълнителна информация на корпоративната и клиентската страница.

Закачане на рутер към безжичната мрежа?

Покажи връзката към това мнениеот DevilEye » 21.09.2015г. в 13:08ч.

Здравейте, да се включа и аз с едно питане.
Имам пуснат неограничен интернет с промоционален рутер, но искам да ползвам и втори акаунт безжично. Ще се ползва на вилата по време на запивания. До тук всичко е добре, може да се направи. Въпросът ми е:
Мога ли този безжичен акаунт да го закача през рутер TL-WDR3600 с DD-WRT или OpenWRT? Знам, че трябва потребителското име и паролата да се напишат в страничката, но рутера си няма браузър. Има ли начин да заобиколя страничката и рутера да изпрати данните до AP-то? Целта на цялото нещо е да се осигури нет на 2-3 телефона и лаптоп.

DevilEye
 
Съобщения: 2
Регистриран: 21.09.2015г. в 13:03ч.
Пол: Мъжки

Re: Закачане на рутер към безжичната мрежа?

Покажи връзката към това мнениеот velen_NOC » 21.09.2015г. в 20:36ч.

Идеята на добавката AirNetworx Pro е да се ползва на още едно устройство, затова е направено да се логвате именно по такъв начин.
Вариант 1: По време на въпросните запивания, да си изключвате рутера вкъщи, а на вилата рутера да ви се свързва по кабел или безжично към www.networx.bg и след това да закача PPPoE връзката.
Ако тези запивания не са планирани и не можете да изключите предварително, може да си пуснете отдалечен достъп до него, за да можете от вилата през мобилния интернет да прекъснете PPPoE връзката на рутера вкъщи и да се закачи този на вилата.

Вариант 2: Един от компютрите на вилата се закача към www.networx.bg и се логва през розовата страничка. След това се споделя тази интернет връзка (на безжичния адаптер > десен клавиш > Свойства > Споделяне > Слагате отметка на Позволи на другите потребители... и като връзка се избира другата wifi мрежа "microsoft virtual wifi miniport adapter" отново безжично с командите под конзола:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow
netsh wlanset hostednetwork ssid=Ime_na_wifi_mrejata
netsh wlan set hostednetwork key=Parola_na_wifi_mrejata keyUsage=persistent

velen_NOC
 
Съобщения: 1
Регистриран: 21.09.2015г. в 20:22ч.
Пол: Мъжки

Re: Закачане на рутер към безжичната мрежа?

Покажи връзката към това мнениеот DevilEye » 23.09.2015г. в 10:39ч.

Не разбирам защо трябва да има ограничение безжично, след като с кабел нямам ограничения в броя устройства.
Освен споменатите варианти, би трябвало да има и други варианти... Гледам, че има приложение за Андроид, DD-WRT също е на основа Linux. Приложението май работи през WISPr протокола, ама толкова ми е далечна тази материя...
Ако е възможно някой да обясни през какви протоколи мога да се логна към сървъра, та да знам поне какви решения да търся...

DevilEye
 
Съобщения: 2
Регистриран: 21.09.2015г. в 13:03ч.
Пол: Мъжки

Re: Закачане на рутер към безжичната мрежа?

Покажи връзката към това мнениеот root » 1.10.2015г. в 00:19ч.

Имаш и още два варианти...

1. Вземаш рутер и го присъединяваш като клиент на онази безжична мрежа.
2. Рутера ще си вземе адрес оттам, но ще сложиш да раздава нещо от сорта на 10.0.0.Х като DHCP
3. Пускаш рутера във вариант wifi client + AP (много скъп рутер си избрал, аз го правя това със 741ND) и оправяш рутиранията.
4. Когато отидеш на вилата... вадиш лаптопа или мобилния девайс. Той се вързва със твоя рутер; а твоя рутер със другия и така до доставчика.
5. Въвеждаш си потребителското име/паролата. Доставчика ще засече адреса на твоя рутер и ще му разреши интернеда. Така всичко ЗАД твоя рутер ще има интернед на кило.

Вариант 2... издирваш на кой е онзи рутер. Отиваш и говориш със него. Обясняваш му че ти трябва нет и вземаш паролата за безжичния му. Тогава вързваш DD-WRT във онази мрежа (не НХ!) със паролата и правиш AP през което ще рутираш. На практика правиш wireless repeater.
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки


Назад към Интернет

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 4 госта