WAP54G Factory Reset

Теми, ориентирани и свързани с Unix (Linux, FreeBSD и други).

WAP54G Factory Reset

Покажи връзката към това мнениеот Ramirez » 11.07.2008г. в 16:34ч.

Възстановяване на заводските настройки на Cisco-Linksys WAP54G v3.1

Желано ниво на познанията за да ползвате ръководството: /UNIX мрежи, Secure Shell, webif/

Авторът на ръководството не поема никаква отговорност за превърнати безжични или други мрежови апаратури в непригодни за работа предмети. Всяко свое действие свързано с това ръковоство правите на своя отговорност.

Въведение:
Ако сте си купили този ограничен от към flash памет и RAM - Cisco-Linksys WAP54G WiFi access point и сте инсталирали някога DD-WRT, а в последствие решите да върнете фабричния софтуер от Cisco-Linksys ще забележите два основни проблема:

    * DD-WRT ще промени хардуерния адрес (MAC адреса) на 00:90:4C:91:00:01, който е различен от този на лепенката на устройството ви, а това да Ви възпрепятства да свържете устройството към друго, което е със същия подменен хардуерен адрес.
    * DD-WRT добавя куп ненужни параметри в nvram-а, които остават там дори и да върнете фабричния фърмуер, освен ако не направите заводски ресет след като върнете фабричния фърмуер.

Стойностите на nvram-а на безжичната точка можем да проверим като посетим от браузъра си следния адрес: http://192.168.1.245/apply.cgi?action=Nvram

Как да върнем nvram стойностите в техния фабричен вид:
Тук идва ред да направим пълен фабричен ресет на устройството за да върнем нашия nvram в състоянието, в което е излязъл от фабриката. За да осъществим това е необходимо да ползваме върха на молив или друг предмет с тънък и остър връх.

    * Изключваме уреда от тока и изчакваме 15 секунди.
    * Натискаме и задържаме нариснат бутона Reset на задния панел и включваме отново устройството към тока.
    * Задържаме 10 секунди натиснат бутона Reset, след което уредът ще се рестартира.

Вече имаме фабрични nvram настройки, но нашият хардуерен адрес е върнат отново към 00:90:4C:91:00:01 въпреки, че сме го променили преди това през уеб интерфейса на DD-WRT. Респективно в уеб интерфейса на фабрияния фърмуер на безжичната точка не съществува възможност да променим хадуерния адрес до този, който можем да открием на лепенката на устройството. Този проблем можем да отстраним трайно само по един начин, който се препоръчва от техническата поддръжкана Cisco-Linksys.

Инсталиране на фабричен фърмуер LinksysWAP54G-Cisco-3.01.09
След като сме направили фабричен ресет е необходимо първо да инсталираме една от старите версии на оригиналния фърмуер - LinksysWAP54G-Cisco-3.01.09, която можем да изтеглим от support.bglinux.org. След като фърмуерът се обнови и устройството се рестартира посещаваме отново от браузъра следния адрес: http://192.168.1.245/backdoor.asp

Въвеждаме правилния MAC адрес в полето "New MAC Address", след което потвърждаваме промените посредством бутона "Apply". Безжичната ни точка ще се рестартира отново. Следващата стъпка е да направим отново заводски ресет от адрес http://192.168.1.245/FactoryDefaults.asp. Ще забележим, че след ресета нашия оригинален MAC адрес, който туку-що върнахме не се е променил. Време е да върнем най-новата версия на заводския ни фърмуер.

Инсталиране на фабричен фърмуер LinksysWAP54G-Cisco-EU-EN-3.05.03
За целта отново ползваме уеб интерфейса на нашата безжична точка на адрес: http://192.168.1.245 като ползваме последната оригинална версия на LinksysWAP54G-Cisco-EU-EN-3.05.03 поддържаща европейския честотен план на 802.11B/G. Този фърмуер можем да смъкнем от support.bglinux.org. След като устройството приключи обновяването на фърмуера си, автоматично ще се рестартира и от нас се очаква просто да направим фабричен ресет от http://192.168.1.245/FactoryDefaults.asp, и да ползваме нашия Cisco-Linksys WAP54G v3.1, все едно сега сме го купили от завода.

Съдържанието е достъпно при условията на Attribution-Share Alike 3.0 Unported. Ако решите да копирате и променяте съдържанието е задължително да опоменете името на създателя на ръководството - Красимир Панайотов
Изображение
Искате евтин хостинг за вашето интернет присъствие - изберете EZHostSol.com
Аватар
Ramirez
 
Съобщения: 372
Регистриран: 26.08.2004г. в 00:01ч.
Град: EZHostSol Office

Назад към Unix

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 1 гост