Здравейте,
Помагайте, ако някой се е сблъсквал със следния проблем!
Телевизора е Samsung UE40ES8000S, когато модула грифин е включен в телевизора, при включване от дистанционното, много често, но не всеки път телевизора забива на черен екран. Светлинния индикатор за включен телевизор свети, но телевизора не работи и в същия момент не може да се изключи от дистанционното, само от щепсела се изключва. И след няколко такива опита се включва. Когато извадя модула Грифин, телевизора се включва нормално, абсолютно всеки път. Вторият ми телевизор няма никакви проблеми и с двата модула е пробван. Но първия забива и с двата модула.
Преди бях на Близу, с техните модули не съм имал никакви проблеми няколко години.
Правил съм ресет на телевизора, не помага. Правих ресет от сервизното меню, не помага. Бях с най-новия фърмуер на телевизора, въпреки това пробвах със няколко стари фърмуера, но нямаше промяна. Отворих телевизора и го прегледах за подути кондензатори и лоши спойки, но не открих нищо визуално. Мислех въпреки това, да сменям всички електролитни кондензатори, но като се замисля телевизора не е толкова стар, а и няма подути кондензатори и при всички опити със други модули различни от грифин, телевизора стартира нормално. И се отказах да пипам телевизора.
В офиса на доставчика на телевизията в Търговище ми казаха, да се обадя по телефона на поддръжката. Поддръжката ми казаха, че имат някакъв друг модел модул, различен от Грифин и да попитам в офиса. Ходих пак в офиса и там, бяха категорични ,че няма други модули освен Грифин.
Взе да ми писва, всеки път да изключвам телевизора от контакта и то няколко пъти, за да го включа. Някой, ако има идея да помага. Че работата отива на смяна на доставчика.