Pascal - Обръщане на число ?

Образования, училища, университети, ученици, студенти, преподаватели, система... енциклопедии, произведения, автори, съчинения, есета, доклади, реферати, научна дейност и други.

Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот D-MAC » 28.04.2010г. в 20:51ч.

Не ми изглежда трудно но нещо запецнах ...
Трябва да обърна наобратно например 1234 да стане 4321, и това да стане с масив.
Мога да си го направя с div и mod но не и с масив, дайте някоя идейка :hmmm:

D-MAC
 
Съобщения: 2
Регистриран: 28.04.2010г. в 20:46ч.
Пол: Мъжки

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот D-MAC » 29.04.2010г. в 20:43ч.

Направих си я :happy2: то и без това от тука помощ ако чака човек :haha:
Общо взето сървър 11.5 е раздела Продавам, другите раздели никакви ги няма :tooth2:

D-MAC
 
Съобщения: 2
Регистриран: 28.04.2010г. в 20:46ч.
Пол: Мъжки

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот . » 29.04.2010г. в 20:46ч.

Не, просто... има си съответният подфорум за целта, постване на темата. "Програмиране, графика и дизайн".
Изображение
Аватар
.
 
Съобщения: 7135
Регистриран: 2.04.2004г. в 20:13ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Sony Bravia с CAM (Conax)

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот root » 29.04.2010г. в 21:28ч.

Е то една философия?

Обръщаш числото във стринг и после го извеждаш символ по символ по обратен ред.

Пише се на 2 реда...
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот fidel_castro » 30.04.2010г. в 08:24ч.

root написа:Е то една философия?

Обръщаш числото във стринг и после го извеждаш символ по символ по обратен ред.

Пише се на 2 реда...

Да, но по стар български обичай е по-лесно да изпишем 5 реда оплаквания, че никой не ни е помогнал, или в конкретния случай свършил работата вместо нас....
Аватар
fidel_castro
 
Съобщения: 619
Години: 43
Регистриран: 23.07.2006г. в 15:49ч.
Град: Сиера Маестра

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот ministara » 18.05.2010г. в 06:04ч.

EТо ти логика. числото 1 2 3 4. въведждаш ги като поредни стойности на масив. Например m[1]=1;m[2]=2 и т.н.

След това, знаейки крайната граница на масива (да предположим, че е 4), просто го прочиташ наобратно

Примерна реализация на цикъла
c=4;
repeat
writeln m[c];
c:=c-1;
until c=1;

Не съм на 100% сигурен, дали нямаше begin и end след repeat-а, просто от доста отдавна не съм се занимавал с тоя език. Но като цяло, убеден съм, че схвана идеята.

пп- попринцип идеята на root със стринга е по-добра, но съм забелязал, чо поради неизствестни причини, хората се страхуват от стринговете ;D
точка 657 алинея 554654 подалинея 435435435
АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРЩИНА! Като имаш да кажеш нещо, кажи го, чучулиго!
с уважение, Д.
Аватар
ministara
 
Съобщения: 515
Регистриран: 16.07.2005г. в 15:50ч.
Пол: Мъжки
В момента: Чуди се за какво е тази глупава графа

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот Stone » 5.06.2010г. в 20:37ч.

Още ли убиват мозъци в зародиш с този Парцал? Това къде го учите? :D
"Повечето хора по-скоро биха умрели, отколкото да помислят; всъщност, те го правят." - Б. Ръсел
Аватар
Stone
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 843
Регистриран: 1.12.2003г. в 01:55ч.
Град: Русе
Пол: Мъжки

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот ministara » 7.06.2010г. в 12:28ч.

Ами щеш не щеш, караш ли компютърна специалност в РУ, повечето ти програмирания са на Паскал... Аз до сега съм карал 6 програмирания, 4 от тях бяха на Паскал. Ужас ти казвам, ама...
точка 657 алинея 554654 подалинея 435435435
АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРЩИНА! Като имаш да кажеш нещо, кажи го, чучулиго!
с уважение, Д.
Аватар
ministara
 
Съобщения: 515
Регистриран: 16.07.2005г. в 15:50ч.
Пол: Мъжки
В момента: Чуди се за какво е тази глупава графа

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 7.06.2010г. в 13:01ч.

5 семестъра "програмиране" на паскал убиха всичкото ми желание да бъда програмист... Накрая май завърших този университет колкото да се водя "инженер с висше образование"...
Нека всички ръкопляскаме за "брилянтната" образователна програма на нашия любим "РУ"... :clap: :clapping: :worthy:

Преподаването на Паскал и Делфи (0 is not a boolean value ??? ) в държавните образователни институции трябва да бъде забранено със закон...
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 37
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: Pascal - Обръщане на число ?

Покажи връзката към това мнениеот enf » 7.06.2010г. в 18:36ч.

ministara написа:...
Примерна реализация на цикъла
c=4;
repeat
writeln m[c];
c:=c-1;
until c=1;

...



Ей тука трябва c да е 0 или да смениш цикъла да е с предусловие, иначе няма да отпечата m[1]. Но това е излишно, предвид че string си е масив.

ПП.
Щом Паскал-а ви е отказал от програмиране- по-добре, че е било рано :)

ПП2.
0 is not a boolean value ???

Това за недостатък ли трябва да го възприемем ? :)
Аватар
enf
 
Съобщения: 20
Регистриран: 7.01.2010г. в 11:47ч.
Град: Русе
Пол: Мъжки


Назад към Образование и наука

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 2 госта