NetWorx-Bulgaria ФОРУМ: Условия и правила !

Всичко свързано с "инфраструктурата" на форума.

NetWorx-Bulgaria ФОРУМ: Условия и правила !

Покажи връзката към това мнениеот . » 4.07.2008г. в 19:00ч.

NetWorx-Bulgaria ФОРУМ

Условия и правила (пълна версия)


  1. Общи положения:

  • 1.1 Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината; указване на помощ и съдействие по каквито и да е било проблеми.
  • 1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и други подобни.
  • 1.3 Дискусиите и поддръжката по гейм сървърите на NetWorx-BG се водят в GaMeS Портала.
  • 1.4 Споровете не трябва да бъдат в разрез с Нетикета.
  • 1.5 Тези правила са предназначени за уреждане на отношенията между потребителите помежду им и потребителите и администрацията на форума.
  • 1.6 Всеки потребител, регистрирал се във форума, е задължен да се запознае с тези правила и да следи за евентуални промени, отразявани както в пълния текст на правилата, така и в предназначената за администрацията важни съобщения.
  • 1.7 Нарушението на правилата поради тяхното непознаване няма да се третира като по-лека форма на провинение отколкото целенасочено нарушаване на правилата.

  2. Забранено ви е в този форум:

  • 2.1 Псувните и нападките както към NetWorx-Bulgaria, така и към всеки друг, независимо къде ( подписи, аватари, съобщения ).
  • 2.2 Употрeбaта на заплахи, вулгарни думи, заяждания, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Желателно е да сигнализирате който и да е от администраторите за лични съобщения, нарушаващи тази забрана. Сигнализирането на администратор не трябва да става в публично достъпна форма.
  • 2.3 Рекламата на свои сайтове, канали, продукти, без изрично одобрение. Явнатата, скритата реклама и антирекламата на други продукти или услуги ( без изрично одобрение ), освен тези на Нетуоркс-България, Нюуоркс-България и Норделинк-България без изрично одобрение, е забранена. Рекламата на лични или чужди сайтове и блогове може да се извършва само в подфорум “Линкове”.
  • 2.4 Набиващото се на очи и затрудняващо навигацията по темата цитиране на цели мнения, а не на определени пасажи ( правете разлика между цитиране и рецитиране ).
  • 2.5 За Flood се приема публикуването на едно и също мнение многократно ( въпреки изтриването му от член на екипа или в много подфоруми едновременно ), както и последователното публикуване на мнения в една тема от един потребител. Ако никой не е отговорил след вашето мнение, а имате какво да добавите, използвайте бутон “Промени”.
  • 2.6 Триене на теми или мнения на потребители от Модераторите без основателна причина.
  • 2.7 Публикуването на лична кореспонденция ( лични съобщения ) във форума без съгласието на двете страни участвали в кореспонденциията като единствено изключение прави сигнализирането на администратор за лични съобщения нарушаващи точка 2.2. Забранено е и публикуването на лична информация за друг потребител ( включваща, но не ограничена до: снимков материал, адресна информация, информация относно лични предпочитания, религиозна или сексуална ориентация ).
  • 2.8 Всеки потребител може да се регистрира само веднъж, повторни регистрации ( multiple accounts ) и съвместното ползване на такива между потребители не е разрешена. При наличие на 2 и/или повече регистрации на един и същи човек, ще му бъде отнет достъпа до форума в рамките на 1 месец. Изключение правят потребителите, които са зад router. Ако регистрациите са направени преди влизането в сила на новите правила е задължително да уведомите някой от администраторите за наличието на повече от една регистрация и той да прецени коя от регистрациите ви да запази.
  • 2.9 Създаването на огледални регистрации, наподобяващи такива на други потребители, с цел уронване на авторитета на друг потребител или предизвикване на объркване в потребителите относно личността на даден потребител.
  • 2.10 Всякакво обсъждане и коментиране на настоящите правила в каквито и да е било теми.

  3. Теми, мнения, коментари, постове, лични съобщения:

  • 3.1 Преди да пуснете нова тема се уверете, че сте избрали правилният раздел на форума, както и че вече не съществува тема със същата или подобна тематика. Не публикувайте теми и съобщения, написани само с главни (CAPS LOCK) и по-големи от нормалния размер букви, както и не използвайте прекалено много препинателни знаци (“!”,“?”,“.”).
  • 3.2 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на “Помощ!”, “Имам проблем” и т.н. не са желателни.
  • 3.3 Форумът е снабден с Изображение Търсачка, намираща се горе вдясно. Употрeбaта й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.
  • 3.4 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и други съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 24 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (корегирана, допълнена) информация по темата.
  • 3.5 Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.
  • 3.6 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личните позиции на потребителя по определени теми или спрямо определени личности ( или групи от личности ) и той носи цялата отговорност за тях. Личните мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума, екипът му, или Нетуоркс-България. Екипът на форума не носи отговорност за материали или препратки към материали пуснати от потребителите на форума. Също така не носи отговорност и за материални или нематериални щети, както и пропуснати ползи в следствие на ползването на форума.
  • 3.7 Вътрешни правила за раздел “Борса”:

    3.7.1. NetWorx-BG не носи отговорност за сделки, осъществени чрез кореспонденция във форума;
    3.7.2. NetWorx-BG не носи отговорност за нанесени преки и косвени щети на потребители на форума;
    3.7.3. Всеки потребител носи лична отговорност за сделките, които сключва! При доказване на неблагонадеждност и злонамереност от страна на потребител, Модераторския/Администраторския екип на NetWorx-BG си запазва правото да забрани достъпа на този потребител до форума;
    3.7.4. В заглавието на темата е задължително да упоменете ТОЧНО какво купувате/продавате;
    3.7.5. Задължително е в темата да присъства (колкото е по-детайлно, толкова е по-добре) кратко описание на продаваните/търсените компоненти с техните основни характеристики;
    3.7.6. Забранено е пускането на повече от една тема от един и същи потребител. Когато имате много неща за продан, включвайте всичко в един пост;
    3.7.7. ЗАБРАНЯВАТ СЕ ПУБЛИЧНИ КОМЕНТАРИ ПО ОБЯВЕНАТА ЦЕНА, ОСВЕН АКО САМИЯТ АВТОР ИЗРИЧНО НЕ Е УПОМЕНАЛ, ЧЕ ПРИЕМА ТАКИВА!!! Пазарлъците следва да се извършват посредством бутон “Изпрати лично съобщение”, намиращ се вляво на всеки един пост и означен с Изображение. Ако не сте доволни от цената - пишете ЛС на търговеца, а не пишете в самата тема;
    3.7.8. Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата (т. нар. заяждания и дразнения). За тази цел ползвайте бутона “Докладвай”, намиращ се вдясно на всеки един пост и означен с Изображение. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани;
    3.7.9. Автоматичното изчистване е включено. Теми и мнения, без преглед и без отговор над 14 дни, автоматично се изтриват и изчистват;
    3.7.10. Имате право да избутвате Вашата тема веднъж на всеки 24 часа! Това става чрез писане на пост в дадената Ваша тема с коментар “Up” или “Избутай”! Също така Вашите теми и мнения (включително избутвания) ще бъдат публикувани чак след като бъдат одобрени от модераторите на форума. А за да бъдат одобрени - трябва да отговарят на гореспоменатите правила, иначе ще бъдат директно отхвърлени! Модераторите са като BigBrother, така че много внимавайте за неизчакана някоя друга минута цялата Ви тема да литне.
  • 3.8 Публикуването на всякакви теми и мнения, публикувани от Proxy-та, Tor, както и други мрежи, целящи скриването на IP адреса на потребителя, който публикува.

  4. Задължително:

  • 4.1 Писането на К И Р И Л И Ц А. Ако нямате инсталирана клавиатурна подредба за кирилица, можете да използвате функцията “Клавиатура”, работеща само с Mozilla Firefox и Internet Explorer, чрез която със Shift+Windows клавиша става превключването между EN/BP/BG.
  • 4.2 Избягвайте заместването на буквите “Ч”, “Ш”, “Щ” и други с цифрени означения като “4” и “6” или с някакви други знаци извън кирилицата. Избягвайте писането на специфични изрази, понятия или думи от друг език на кирилица.
  • 4.3 Пишете грамотно! Как да станете по-грамотни - четете тук.
  • 4.4 При публикуването на новини в съответният за това подфорум е задължително да се упомене сайта като източник (source) и неговият уеб адрес, а ако публикацията е в Интернет, той да бъде придружен с хипер-връзка към него, като препоръчително е да са поднесени в темата вдясно. Пример:

    С локална картинка:
    Код за потвърждение: Избери целия код
    [right][url=http://точен_линк_до_източника/][img]http://games.networx-bg.com/downloads/Icons/source.gif[/img][/url][/right]


    С интернет картинка:
    Код за потвърждение: Избери целия код
    [right][url=http://точен_линк_до_източника/][img]http://xs228.xs.to/xs228/08271/source956.gif[/img][/url][/right]

  5. Крайно препоръчително, но все пак не задължително:

  • 5.1 Доброто поведение.
  • 5.2 Не са желателни прекомерните off-topics – мнения, които не са свързани с темата. Отговаряйте само ако мислите, че съобщението ви е пряко свързано към темата, а не просто за да отговорите на съобщение на друг потребител, нямащо връзка с темата. Не започвайте нова тема в рамките на текущата, а създайте нова - с ново заглавие и описание. И все пак ако искате да публикувате off-topic мнение, което да не дразни останалите потребители - това става чрез специален tag:

   Код за потвърждение: Избери целия код
   [offtopic]текст[/offtopic]

  • 5.3 Не са желателни безсъдържателните мнения (“Хахахахахахаха”, “Жестоко е!”, “Много яко”, “Харесва ми!”, емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.
  • 5.4 Не се опитвайте да се държите като модератори и да давате оценка на дадено мнение или потребител. Всеки човек има правото да изрази своята гледна точка, стига тя да не засяга/обижда пряко друг потребител. Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис (т. нар. заяждания и дразнения). За тази цел ползвайте бутона Изображение (“Докладвай”), намиращ се под всеки един пост вдясно. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани.
  • 5.5 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.
  • 5.6 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по отключването на дадената тема.
  • 5.7 Желателно е да използвате специалните елементи при даване на линкове от видео материали от VBoX7, YouTube, Google и MySpace, за да се оформя добре мнението ви и да е прегледно за другите.
  • 5.8 Потребители нямат право да спекулират с името или авторитета на Power TeaM или модератор, както и нямат право да заплашват други потребители със санкции от името на екипа. Имат право, обаче, да информират други за допуснати от тях нарушения ( съгласно 5 > 5.4 ), или пропуски, без да нарушават правилата на форумния етикет.

  6. Профили, аватари, подписи:

  • 6.1 Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване. В случай, че решите да предоставите някаква информация, то няма ограничение за нейното съдържание и характер. Единственото поле за което е задължителна коректната информация, ако е попълнено, е “Рождена дата”.
  • 6.2 Аватарът е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост:

   • 6.2.1 Максималната големина, която можете да upload-нете за свой аватар от Вашият компютър е: 150 KB.
   • 6.2.2 Максималните размери на Вашият аватар могат да бъдат - 150x150 ( широчина на височина в пиксели ).
   • 6.2.3 Форматите, които се поддържат, за вашият аватар са: .gif, .jpg, .jpeg и .png.
   • 6.2.4 Не се допуска използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
  • 6.3 Подписът е кратък текст или изображение, съпровождащи всеки потребителски коментар (намират се под него):

   • 6.3.1 Текстът в подписа не бива да надвишава осем реда при нормален размер на шрифта (макс. 1000 символа), като за него важат точка 2.1, 2.2, 2.3 и 3.5 от правилата.
   • 6.3.2 Забранява се публикуването в подписа на изображения по-големи от 500х125 пиксела.
   • 6.3.3 Линкове, банери и потребителските барове (userbars) са разрешени.
   • 6.3.4 Включването (рекламираното) на конкурентни сайтове или форуми в подписите и аватарите на потребителите може да става само след одобрение от страна на администраторите на форума. Подписи, които не са одобрени ще бъдат изтривани или редактирани.
  • 6.4 Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профил по желание на собственика му. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

  7. Администрация на форума:

  • 7.1 Под Администрация на форума се разбира Power TeaM на NetWorx-Bulgaria Форум.
  • 7.2 Модераторите имат пълната власт и отговорност за поверените им секции. Те имат право да налагат вътрешни правила на секцията, стига те да не противоречат на настоящия Правилник.
  • 7.3 Екипът се състои от потребители на форума, участващи при вземането на общи за форума решения по неговото структуриране и администриране. Те не се намесват в управлението на отделните секции, освен в случаите когато възникне проблем, за чието решаване правомощията на модератора на секцията не са достатъчни.
  • 7.4 Екипът има управленчески функции само под формата на събрание. Извън контекста на екипа всеки от членовете му няма административни функции и се подчинява на същите ограничения, както и всеки един потребител на форума.
  • 7.5 Решенията на екипа се вземат тайно, чрез обсъждане и гласуване в скрит административен подфорум.
  • 7.6 Всеки потребител има право да внесе предложение или оплакване към Power TeaM, чрез ЛС до който и да е негов член. Членът на Екипа, получил подобен материал, трябва да го представи в административния подфорум за разглеждане, ако прецени че искането е достатъчно добре обосновано.
  • 7.7 Ако членът на екипа сметне че искането не е обосновано, то той може да откаже на потребителя. В такъв случай потребителят може да се обърне към друг член на екипа. Но при повторен отказ, потребителят трябва да се откаже от своите претенции по този въпрос. Всяка повдигната от него тема по този въпрос ще бъде премахвана със съответното предупреждение.
  • 7.8 Влизането на потребител с чужд административен акаунт е забранено и наказуемо. Споделянето на такъв с който и да е друг - също.
  • 7.9 Съставът на екипа е публикуван в отредената за това секция, и може да бъде променян, съкращаван, или допълван само с решението на администраторите на сайта.

  8. Други:

  • 8.1 Правилата на форума са в тясна връзка както с News & GaMeS Форум, така и с CS и WoW, и мерките са съгласувани.
  • 8.2 Предложения, въпроси и проблеми свързани със сайта можете да напишете тук.
  • 8.3 Полезни връзки, свързани с всички услуги, предлагани в мрежата на куп можете да намерите тук или тук.
  • 8.4 Информация как да влезете в даден гейм сървър - тук.
  • 8.5 Гласова комуникация, безплатно, можете да провеждате като прочетете тази тема.
  • 8.6 Чат между потребителите, споделяне на файлове и други - тук.
  • 8.7 Място, където да публикувате каквито и да са картинки с до 2 MB големина на файла можете да качите в една от нашите галерии - NetWorx-Bulgaria Галерия; NetWorx-Bulgaria News & GaMeS Форум Галерия.
  • 8.8 Online дневници (блогване) - тук.

  9. Наказания - получаване и премахване:

  • 9.1 Получаването на наказания ( предупреждения ) става като неспазвате описаните правила от цялата тази страница.
  • 9.2 Премахването на наказания става чрез:

   • Писане на смислени коментари, заформяне на стойностни дискусии и други подобни, изискващи отсяване на истината, независимо по каква тема.
   • Помагане на даден потребител до пълното решаване на неговият проблем. Наговарянията между два и/или повече потребителя с цел махане на предупреждение е забранено и още повече наказуемо.
   • Ръчно премахване на наказания става по преценка единствено на администраторите на форума.
   • Автоматично премахване на наказания става след 90 дни от получаването им.

  10. Заключителни разпоредби:

  • 10.1 Спазването на правилата изложени тук е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя нарушител ( независимо дали е обикновен потребител или модератор ).
  • 10.2 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите отностно затваряне, триене, местене и редакция на теми без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.
  • 10.3 Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител се определя от Power TeaM, а именно:

   • 10.3.1 Повишаване степента на предупреждение ( Warning Level ) – всеки потребител има така наречената “степен на предупреждение” измервана в брой предупреждения. Допустими са 5 предупреждения, като за едно нарушение по преценка на администратора или модератора степента може да бъде покачена и с повече от една бройка. При пето нарушение следва следва бан, продължителността на който е по преценка на този, който го е наложил.
   • 10.3.2 Налагане на бан (“забрана, ограничение”) - администраторът може да “изхвърли” нежеланите потребители на форума, като ограничи достъпа им до сайта чрез бан. Банът важи за целият форум. Също така може да бъде постоянен или временен. Този род наказание може да бъде налаган както от администратор, така и от модератор.
  • 10.4 Администраторите си запазват правото да прекратяват временно или перманентно да спират достъпа на потребители до форума, както и постовете и акаунтите, без обяснение.


:mbounce: :mbounce: :mbounce:
! Приятно прекарване в нашият форум !
:mbounce: :mbounce: :mbounce:
Изображение
Аватар
.
 
Съобщения: 7135
Регистриран: 2.04.2004г. в 20:13ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Sony Bravia с CAM (Conax)

NetWorx-Bulgaria ФОРУМ: Условия и правила !

Покажи връзката към това мнениеот . » 8.08.2008г. в 19:09ч.

NetWorx-Bulgaria ФОРУМ

Условия и правила (съкратена версия)


 1. Не оспорвайте и се съобразявайте с решенията и препоръките на Администраторите и Модераторите;
 2. При нарушения на правилата или други нередности, сигнализирайте екипа на форума - не влизайте в пререкания с другите участници;
 3. Не злоупотребявайте със сигналите и въпросите си към екипа на форума;
 4. Препоръчваме ви да се запознаете и да взимате участие в анкетите и дискусиите, организирани от екипа относно въпросите, касаещи форума;
 5. Не се заяждайте и не издребнявайте. Не вземайте всичко написано от другите участници в дискусията прекалено насериозно;
 6. Продължителните или повтарящи се спорове по едни и същи или подобни теми, без да се постига напредък в решаването им, биват заключвани;
 7. Общувайте културно, учтиво и с уважение към другите, които пишат и четат във форума;
 8. Не участвайте в междуличностни нападки и конфликти на страниците на този форум;
 9. Пишете смислено, точно, ясно и по темата. Пишете на кирилица. Постарайте се да спазвате правилата за правопис;
 10. Не злоупотребявайте и не използвайте систематично цитати, само главни букви, преобладаващо цветни и нестандартни шрифтове и размери, множество усмивки, ярки, мигащи и несъразмерни подписи и аватари;
 11. Не използвайте flood и spam методи при участието си във форума. Не извършвайте действия с цел нарушаване на правилното функциониране на форума;
 12. Запознавайте се със специфичните правила на разделите, в които участвате;
 13. При нужда се запознайте също така и с подробните правила (по-горе в тази тема), въпроси/отговори, законови положения (авторски права, ограничена отговорност, защита на личните данни и кореспонденцията), нетикет, как да задаваме умно въпроси, полезни връзки;
 14. Подробните правила важат за всички, независимо дали са запознати с тях или не. Целта на кратките правила е да се даде вярна насока на тези, които нямат нужда от подробно обяснение и интуитивно спазват правилата при изяснени основни положения.

За да се запознаете по-подробно с основните принципи при създаване на правилата, посете и секцията с въпроси/отговори относно това.
Изображение
Аватар
.
 
Съобщения: 7135
Регистриран: 2.04.2004г. в 20:13ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Sony Bravia с CAM (Conax)


Назад към Всичко за форума

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 1 гост

cron