АБВ дискусия!

Всичко с политическа насоченост.

АБВ дискусия!

Покажи връзката към това мнениеот Stealth » 11.11.2010г. в 21:35ч.

Предлагам тук (ако нямате нищо против естествено :tooth2: ) да се дискутира за новите приятели на Първанов. Днес стартира и АБВ-то му. Нека всеки, който пише в тази тема, да сваля шапка преди да изкаже мнението си. :hi: Като цяло има идеи и бъдеще. :D
Мирише ли АБВ-то на Първанов?

Днес (четвъртък) е официалното обявяване на новата политическа инициатива на президента Георги Първанов, наречена АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане". Какво стои зад нея?


Хипотеза номер 1: Първанов е отчаян от идейната оскъдица в БСП, от организационния разпад; от безизходицата, безпомощността и бягството на кадри от „столетницата”. Боли го за това, че от партия-ракетоносител за няколко поколения политици (вкл. за него самия), днес БСП е заприличала на умряла лисица, на кон, който не рита. Та бившият й председател и днешен президент се оглежда за нещо по-подходящо за времето след края на мандата си.

Предател или плеймейкър?

Хипотеза номер 2: Отчаянието се превръща в сила. Решен на всяка цена да осигури политическото си бъдеще, Първанов се прощава с партията-майка, поемайки риска да бъде заклеймен като предател, и сам си прави партия. Нарича я „Алтернатива за българско Възраждане” (АБВ), ново начало, тръгващо този път не от партиите, а от самото гражданско общество. Нещо като АБВ на надеждата.

И се хвърля да печели за каузата недоволните в червената партокрация, успешните кметове с "прилежащи" бизнес-структури, хора от втория ешелон на близки до Първанов партии, кариеристи, останали без постове в ГЕРБ, известни публични личности с доказан авторитет в обществото (Стефан Данаилов, Меглена Плугчиева - дори Меглена Кунева също била сред поканените). В този смисъл АБВ не е нов ляв проект, а нещо като широк отечествен фронт с участието и на леви, и на десни.

На следващо място: Схемата е отработена и поне в началото фнукционира ефектно (НДСВ, ГЕРБ), а самият Първанов е доказал, че е политически потентен за тази работа. В пост-Виденовото време напр. той веднъж вече успя да спаси БСП от изпадане в забвение, после стана баща на Тройната коалиция, събирайки на едно място иначе несъбираемите монархисти, социалисти и български мюсюлмани. Защо сега да не се пробва и в партийното строителство?

Следваща хипотеза: Първанов не се стреми към разцепление на БСП, а обратното - с проекта си той разширява полето за действие на социалистите в бъдещата им коалиционна политика, на местни и централни избори. Това взаимодействие може да роди нещо още догодина - напр. една обща президентска кандидатура. В този смисъл Първанов се готви да бъде опозиция на ръководството на БСП, без да излиза от партията-майка.

Намирисва на застояло...


Хипотеза последна: Зад цялото представление стои идеята за обновление на лявото политическо пространство, за скъсване напр. с представите за партия на "червените бабички", с по-далечната цел новата формация да стане основен играч в левия политически спектър. А Първанов да е плеймейкърът на отбора.

Хипотеза неясна: Ще доведе ли всичко това до възраждане на политическия живот в България, каквато заявка дава Първановото начинание още в заглавието си? И още по-неясно - могат ли старите "кримки" Първанов, Камов, Бунджулов, Калфин, Румен Петков, Андрей Пантев, Костадин Паскалев, Кирил Добрев и сие да бъдат обещаваната алтернатива? Или наистина се прави опит да се пробута развалена стока от преди 1989-та, но със сменен етикет?


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,62 ... 9-xml-mrss
Аватар
Stealth
 
Съобщения: 260
Години: 29
Регистриран: 25.09.2005г. в 13:52ч.
Град: Pyce
Пол: Мъжки

Re: АБВ дискусия!

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 12.11.2010г. в 12:28ч.

Гоце(И СърГей-а) като говори почвам да го благославям още докато си отвори устата, редовно не мога да го чуя ко е казал. Та зат`ва обикновено ако знам нещо за глупостите му е когато го чета.

А човека който състави тройната коалиция, не започна дори и един опит за референдум, въпреки че имаше всичките права да го направи, и си мълча без да каже и гък 4 години по време на съсипването и разграбване на България просто няма право да се обажда и да дава съвети.

Сега си отвори големите демагогски устища за неща, много от които бяха особено болезнени точно по време на неговото триглаво отроче от миналия мандат, ама тогава си мълчеше кат г*з.

Така че както са казали хората "със стари ку*ви нов бардак не се прави".

Иначе че ще има "президентска партия" беше ясно на всеки политически грамотен човек още след местните избори през 2007 година. И малките деца знаят че това "движение" дето го сформираха сега ще стане партия точно преди изборите, и че Гоцето ще си я оглави точно след като минат, дотогава ще му седи някой фигурант начело.

ПП: Нероден петко набързо може да му потънат гемиите като излезе на бял свят що ги е вършил бат Гоце с другаря Путин, и като лъсне как точно е "защитил" националните ни интереси...
Съдът нареди на Първанов да даде стенограмата от срещата си с Путин
12.11.2010, 16:02 news.bg
Софийски административен съд задължи президента Георги Първанов да огласи стенограмата от разговора си с Владимир Путин, проведен на 18.01.2008г. в София. Решението на върховните магистратите е по повод жалба на журналиста от националния седмичник „Десант" - Лъчезар Лисицов, съобщиха от изданието за news.bg.

ВАС дава указание на Президентството да предостави нa Лисицов поисканата от него информация, а именно - достъп до съдържанието на стенограмата от разговора между президента Георги Първанов и президента на Руската федерация, както и съдържанието на стенограмата от двете официални делегации.

Според трайната практика на Върховния административен съд, Законът за достъп до обществена информация не допуска мълчаливи откази, тъй като става въпрос за основно конституционно право на гражданите.
Oт вестника посочват в тази връзка, че в законоустановения 14 дневен срок от подаденото заявление на журналиста, президентството не е дало отговор, което представлява мълчалив отказ и подлежи на съдебен контрол.

Според трайната практика на Върховния административен съд, Законът за достъп до обществена информация не допуска мълчаливи откази, тъй като става въпрос за основно конституционно право на гражданите.

.........

Те допълват и че е обичайната международна практика при водене на разговори на „четири очи" е също да бъде воден протокол за разговорите от срещата, особено когато се касае за официална среща.

Това е така, тъй като под термина „на четири очи" се разбира среща - разговор между двамата ръководители на делегациите, без участието на самите делегации, но не означава конфиденциалност на разговора и изключването му от общата практика за водене на стенограма за съдържанието на разговора.

Припомняме, в началото на годината се разрази скандал между президента Георги Първанов и вицепремиера Симеон Дянков, след като от президентството разпространиха стенограма от проведения разговор между двамата. Малко по-късно лидерът на ДСБ Иван Костов поиска публично да се оповестят и стенограмите от срещите на държавния глава с руския му колега.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: АБВ дискусия!

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 13.11.2010г. в 20:14ч.

момента май не го уцелиха хубаво..
най-кризисни от всички простотии които направиха ББ и хер флик, бе по нова година. /последната/
тогава трябваше да се възползват от излагацията, когато дянков "уж" спря помпозно 13,14,15,16 заплати на съдебната власт, обаче реално никой не коментира че още на 15-ти януари, хората от същата съдебна власт, си възстановиха и ПОЛУЧИХА тези спрени пари !

единствено което хер флик постигна е.. че със този тотален запор на плащания, спря същевременно и социалните помощи на песнионери и инвалиди, както и за дърва, огрев на соц. слаби. !

това са фактите... от които не се възползваха някои хора, а можеха :)
още тогава бях казал една анатема... - че единственото лице което би ми харесало тогава бе.. именно агент гоце.
толкова много фекалии имаше около другите....

и само това бе достатъчно хер флик да непомирише вече политика и управление, ако бяхме нормално общество. но не сме...

та .. толкова за "абв". окткраднаха на татяна дончева 90% от съидейниците и симпатизантите.. ще видим по нататък какво ще стане... :)
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: АБВ дискусия!

Покажи връзката към това мнениеот joro80 » 18.08.2017г. в 21:00ч.

Всичко е временно, всеки иска да се докопа до кокала :)


___________________________________________________________
Портал за обяви за кучета с разнообразни категории.

joro80
 
Съобщения: 3
Регистриран: 17.08.2017г. в 21:10ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Samsung


Назад към Политика

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 2 госта