За какво са изборите?

Всичко с политическа насоченост.

За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 4.11.2008г. в 14:40ч.

Нека тук да се пише всичко около партиите преди изборите кой с кого ще се коалира ,кой ще играе соло.
У нас ще има изборни емоции. Основните политически сили вече внесоха или ще внесат своите законопроекти за изменения в изборното законодателство. Тогава ще стане ясно ще я бъде ли така лелеяната от някои мажоритарност.

Мажоритарни избори като в Англия няма да има, и слава Богу - английската избирателна система има толкова кусури, че въвеждането й ще има незабавен и катастрофален ефект върху държавата и върху политическата система в частност. То не че политическата система е цъфнала и вързала, но една такава мажоритарност окончателно ще я попилее. Системата, по която ще се избираме през 2009 г., няма да бъде и смесена, колкото и това да се иска на президентското крило в БСП. Просто коалиционните партньори на БСП няма да го допуснат, а опозицията също ще бъде категорично против.

Една от причините да няма даже смесена избирателна система е проектът на самата БСП за въвеждането й. В този проект е лансирана откровено глупавата идея за използване на сегашните 31 многомандатни избирателни райони и като едномандатни. Така зад мажоритарно избрания кандидат във Видин ще стоят 4-5 пъти по-малко избиратели, отколкото зад кандидата във Варна.

И аз не вярвам варненци да допуснат да бъде подценен вотът им цели пет пъти! Странно е, че идеята за такова изкривяване на вота идва именно от БСП - партията, която през 2005 г. имаше един депутат в София-23 с 62000 гласа, и четирима депутати в Ямбол с по 6000 гласа. Тогава местните структури на партията се бяха хванали за гушите, щото мислеха, че яко ги лъжат. И фактически ги излъгаха, макар че системата работеше математически перфектно.

Вместо да избягат от тази ситуация, примерно чрез прерайониране на страната, мозъците от "Позитано" 20 се набутаха в още по-голяма дивотия. Добре е, че останалите парламентарни сили имат акъл и няма да допуснат цирка с 31-те едномандатни района. Друг е въпросът, че досегашните райони все пак могат да се използват за мажоритарен избор, но само ако в тях се избират различен брой мажоритарни депутати според населението на района.

Как все пак ще се избираме догодина? Ами ще се избираме по досегашната система, но с преференциални районни партийни листи. И ако депутатите пак в последния момент не съсипят внесения законопроект на СДС, като турят някой невъзможен праг, ще се получи един много смислен избор. Но за това е нужен парламентарен акъл. Скоро ще видим дали такъв е останал в достатъчно, макар и минимално количество.

А сега към заглавието. Въпросът "За какво са изборите?" е всъщност много труден. Задайте този уж елементарен въпрос на политиците и в 99 случая от 100 няма да получите правилен отговор - толкова знаят хората. Много е вероятно да не го получите и от експертите. Някои от тях също не го знаят, а други се боят да нарушат политическата коректност. Но политическата коректност е лъжа, а лъжите трябва да се разобличават. Защото истината е единствената абсолютна и безусловна ценност.

През средните векове политически некоректните ги изгаряли на клада. Изгаряли ги поповете. Наскоро поповете се извиниха за кладите и никого повече не изгарят. Засега. Днес политически некоректните на Запад ги уволняват. И само в редки случаи ги съдят. Например в държавите, в които някои исторически и антропологични изследвания са инкриминирани. Тук е редно да се напомни, че мракобесието може да победи, но само в отделно взета държава и само за малко.

Но да се върнем на въпроса. Изборите не са, за да изберем най-добрите, които да ни управляват. Достатъчно е да видим какво сме избирали през годините, а и какво са избирали в други страни, приемани за еталон на демокрацията. Изборите не са и за да изберем най-малко лошите, пак поради току-що изтъкнатата причина. Изборите не са за да дойде на власт този, когото повечето хора харесват и искат - при мажоритарните системи и в САЩ често става обратното. А и когато изберем най-харесвания, може скоро да бием глава в стената и да се чудим к'во е станало - а е станало това, за което сме гласували.

А може и доста по-късно да почнем да я бием, както стана в Германия, но рано или късно - бием я. Избра там великият немски народ най-демократично фюрера Хитлер през 1933 г. и цели 12 години и половина безрезервно и искрено му вярваше. Под воя на бомбите, сриващи градовете, му вярваше, и забулен в сладкия мирис на горена захар от крематориумите. Където не варяха крем-карамел, както някои от уж заблудените мислели били.

В цялата тази агония елитни германки ревяха истерично по стадионите и искаха деца от фюрера. И ги получиха, макар не от фюрера, от озверелите мужици на Сталин ги получиха. Защото имаше от какво да са озверели мужиците. Но така е, всичко се връща на този свят, а и на онзи също се връща.
Добре е това родните мутро-разбойници да си го запишат някъде и да си го четат и препрочитат. Че не остана много време, докато им светне на челото червената точка на лазерния прицел.

Останаха старите, установени демокрации. Там не избират ли правилните хора на истински избори? Избират понякога, но пък в установените демокрации хич няма значение кого избират, така че и там за нещо друго са изборите.

Защо тогава, по дяволите, са изборите? Ами главно за това, да има плавен трансфер на властта. Да няма революции, тоест. Това най-напред им светна на англичаните и те след Кромуел никога повече не си играха на революции и граждански войни, а на избори. И с отвращение гледаха как народите наоколо се колят братоубийствено. А ние? От 1919 г. се почна братоубийството, когато болшевишки бацил порази армията. Че дотогава в четири войни не бяхме губили сражение и боен флаг, няма как другояче такава армия да се погуби, с бацил трябва и с предателство. Намери се по много и от двете, прости ни Господи.

Та за това са изборите - да мислят хората, че нещо избират, че нещо от тях зависи, и дорде изтече мандатът, нови избори да дойдат. И още - за да няма гражданска война, защото нещата са или-или. Или бюлетини, или калашници, или който там к'вото му се намира. Затова именно демокрацията е лошо нещо, но по-добро не е измислено. Това трябваше да обясни старата лисица Чърчил, но от пуста коректност не го направи. Но пък които трябваше, го разбрахме. Друг е въпросът, дали ни хареса. Но това е отделна тема.
проф. Михаил Константинов, сп. Политика
http://news24.bg/novini-14428-za_kakvo_ ... rnik_.html
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 11.11.2008г. в 22:56ч.

обикновенно някои декларират че ще играят соло, а след това се отмятат...
или други след като се коалират.. развалят коалицията, и се присъединяват към опонента.
това е лъжа спрямо избирателите, и подмяна на техния вот, ако с тези действия и коалиции тези партии са спечелили хората, които в крайна сметка остават излъгани.

да не говорим за явни и неявни подкрепи с цел изгода... което както купуването на гласове е безпринципна позиция на всяка партия.
примерно партийни гласове срещу кметско място, както бе в нашия роден град русе :)

т.е. не се спечелват гласове с чесна борба и работа за изпълнение на дадени обещания за хората и града..... а .. се дават срещу реална изгода на партията - зам-кметско място.
както казах, това , наред с купуването на гласове, спокойно трябва да се криминализира, и да се търси отговорност.

лошото е че е рано да се каже все още кой с кого е.
в предизборните дни ще си проличи най добре :)
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 11.11.2008г. в 23:05ч.

Aз предлагам само две партии да има догодина .Кво е това 250 партии на една шепа народ.Кви са тези 240 депутата ,като реално 30 вземат участие?Да се намалят драстично,но няма да се намалят защото всички тия сателитчета на БКП+ДС трябва да ни управляват още.Нали по този начин разпиляват гласовете на хората.ДПС,СДС,НДСВ,БНС,АТАКА ,ГЕРБ ЛИДЕР и т.н всичко е лъжа и измама. :)
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.11.2008г. в 12:49ч.

Ето поредната изцепка на някой който не иска движение Напред ,конкретно партия Лидер да участва в изборите и почнаха да го проверяват.
Изображение
Специализирана операция на полицията и прокуратурата тече в момента в офиси на бизнесмена Христо Ковачки, научи Дарик.

Според полицейски източници Ковачки се намира в сградата на бившата ГДБОП, където вероятно по-късно ще му бъде повдигнато обвинение за данъчни измами.

Преди седмица Христо Ковачки застана зад нова политическа формация движение НАПРЕД, в която влизат ВМРО, част от БЗНС и движението му ЛИДЕР. Той е собственик в Мина „Бели Брег”, Мина „Чукурово”, Мина „Черно Море”, магазини „Европа”. Член е на управителния съвет на Професионален футболен клуб „Пирин”. Едноличен собственик е на „Въгледобивна компания” ЕООД
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=304027

Че Ковачки даде интервю в БТВ и Нова и пред в. "24 часа" и призова прокуратурата и данъчните органи да го проверят. На въпрос това не е ли контраатака на готвена от държавата проверка, той отговаря, че "няма притеснение, прави бизнес ясно и публично".И как така му сретнаха толкова бързо обвинение в данъчна измама ?Смешници :haha:
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 12.11.2008г. в 13:36ч.

Като Ковачки купуваше гласове за ДПС, и всички в мините му под строй гласуваха - никой не го закачаше, но сега когато реши че ще може да ползва гласовете за себе си много бързо се задейства държавата да го проверява.
Последна промяна hitmanub40 на 7.12.2008г. в 22:18ч., променена общо 1 път
Причина: Не доказано твърдение - мнението е редактирано като "offtopic".
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.11.2008г. в 13:38ч.

bobby_GBG написа:Като купуваше гласове за ДПС - никой не го закачаше, но сега когато реши че ще може да ползва гласовете за себе си много бързо се задейства държавата да го проверява.

Не е зле да се прочете тази статийка за него на кого е човек
Христо Ковачки - новият фаворит на Тройната коалиция
http://www.plovdiv-online.com/balgariya ... iciya.html
Така ,че това е поредната изцепка видите ли правим нещо по въпроса с мафиотите пред ЕС.Да не забравяме ,че скоро ще има доклад от там.
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 12.11.2008г. в 13:49ч.

Еми ако си е въобразил че вече няма да играе за тройната коалиция, ами ще се пробва сам да влезе във властта, ще му се случи същото което става със всички кукли на конци, които по някое време решат че мога да станат главни играчи в пиесата, без преди това да са го съгласували с кукловода (ДПС в случая)...
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.11.2008г. в 14:32ч.

bobby_GBG написа:Еми ако си е въобразил че вече няма да играе за тройната коалиция, ами ще се пробва сам да влезе във властта, ще му се случи същото което става със всички кукли на конци, които по някое време решат че мога да станат главни играчи в пиесата, без преди това да са го съгласували с кукловода (ДПС в случая)...

КОСЬО САМОКОВЕЦА СЕ ПРЕРОДИ В ХРИСТО КОВАЧКИ
През 2002 г. Христо Ковачки влиза в поредния си конфликт. Този път обаче роденият в Самоков възпитаник на Ленинградския институт има опасен противник насреща си. Мерника му е вдигнал босът на ВИС-2 Георги Илиев. Висаджията има репутацията на „вся и всьо" в подземния свят.

Скандалът между Главния и Христо Ковачки на пръв поглед е невинен. Доста по-рано днешният бизнесмен се е оженил за фолкпевицата Деси, родом от Перник. Смуглата изпълнителка се изявява като творческа половинка на Тони Стораро и е една от любимките на Коко Динев, Георги Илиев и останалите висаджии заради плътния си глас и доброто пеене на живо.

Ковачки обаче не одобрява участията на половинката си, и то не само в „Кошарите". Държи да присъства на всеки ангажимент на Деси. Запознава се например с Димитър Димитров-Маймуняка, който по това време излиза с друга чалгаджийка – Лия.

„Още тогава Ковачки правеше впечатление с надменното си държание. Знаеше се, че търгува със зеленчуци и с други продукции в Русия. Движеше се с няколко бодигардове и гледаше подозрително. Веднъж стана проблем между него и Жоро Илиев, но не се стигна до физическа саморазправа, защото и двамата бяха с охранители", припомня си наш музикален продуцент.

Ковачки търси за съдействие в разрешаването на конфликта си с Георги Илиев своя съгражданин Константин Димитров-Самоковеца. „Картофопроизводителят" урежда помирителна среща между боса на ВИС-2 и Ковачки. По-късно съпругът на фолкпевицата Десислава дори завърта бизнес с Главния - през 2004 г. купи магазините "Оазис" за над 9 милиона лева.

По това време Константин Димитров вече е загубил влиянието си по митниците след падането на кабинета на Иван Костов. Предстои Самоковеца да бъде осветлен и изтласкан от митниците, а по-късно -ликвидиран.

Именно убийството на Константин Димитров в Амстердам дава мощен тласък на бизнеса на Христо Ковачки. Днес роденият през 1962 г. бизнесмен е един от най-големите играчи в енергетиката, контролира Общинска банка, няколко мини и рудници, верига от супермаркети и дори пенсионни и здравноосигурителни фондове.

Когато обаче ти тръгне име на мутра, трудно можеш да го изчистиш. Още повече че в България биографиите на изведнъж появилите се бизнесмени си приличат удивително. Макар черно на бяло да няма доказателства, свързващи 46-годишния енергиен милионер с организираната престъпност, той отдавна си е спечелил репутацията на силов и агресивен играч и в пряк, и в преносен смисъл.

Най-разпространяваната версия за натрупването на изненадващата финансова мощ на Христо Ковачки е, че той приватизира мините „Чукурово", "Бели брег" и "Черно море", както и предприятието „Лазерни и оптични технологии"

с парите на Косьо Самоковеца

За това алармира още преди три-четири години австрийски икономически вестник. Сигналът не бе разследван нито от финансовото разузнаване, нито от прокуратурата. Така въпросът, откъде са десетките милиони евро, които Христо Ковачки изсипа за броени месеци за приватизацията на няколко ВЕЦ-а и мини, остана без отговор.

Без Самоковеца, но по самоковски. Така описват стила на банкера Ковачки във финансовите среди. Енергийният бос ходи с костюм и с вратовръзка, но по-голямо впечатление на околните правят петнайсетте му бодигардове, които го обграждат плътно, бронираните джипове и мерцедеси в черни стъкла и дори кабинета в Общинска банка. Още преди година Христо Ковачки нареди да бронират и „опушат" стъклата на офиса му в банковата институция.

„Пазят го по-добре и от Буш", коментират драконовските мерки за сигурност, които взима олигархът.

Впрочем детайли от покупката на Общинска банка дават още един повод да се гледа подозрително на бизнесмена от Самоков. През 2005 г. дългогодишният приятел на Стефан Софиянски - банкерът Любомир Павлов, е притиснат до стената. Любо Пъпката е арестуван показно и тикнат зад решетките, а из София се разнасят легенди за милионите, които са източени от столицата чрез Общинска банка. Любомир Павлов се оказва жертва на войната между Антоан Николов и Стефан Софиянски и трябваше да продава спешно банката си, за да се сдобие с пари.

Точно в този момент като месия за Любомир Павлов се явява Христо Ковачки. Закъсалият Любо Пъпката се договаря с енергийния бос за 11 милиона евро. финалните преговори се водят на дискретно място - шикозна вила в квартал Бояна, на панорамния път, където Павлов от години има навика да кани приятели и приятелки в„прокурорска" възраст.

И до днес съпругът на Диляна Грозданова не е видял шест от единайсетте милиона. Което е причина навсякъде да разказва:

„Ковачки ме измами с няколко милиона"

Ако се съди по маниерите в бизнеса на Христо Ковачки, лесно може да се прогнозира, че Любо Пъпката никога няма да види милионите си. Защото за никого във финансовите среди не е тайна, че Ковач-ки има задължения от над 300 милиона лева към Първа инвестиционна банка.

„Продадох си яхтата заради него", къде на шега, къде насериозно разправя банкерът Цеко Минев. Преди няколко месеца Минев шитна огромната си яхта на гръцки бизнесмен за 4,5 милиона евро.

Самият Ковачки не отрича, а напротив - потвърждава, че прави мащабен бизнес с кредити. Мъжът на фолкпевицата Десислава, някога известна с прозвището си Пернишката Шер, има над 5000 души служители. Империята на бизнесмена е концентрирана върху веригата супермаркети „Европа", мините „Черно море" и „Чукурово", ТЕЦ „Марица Димитровград", няколко ВЕЦ-а, сливенската „Топлофикация", завод за преработка на стари автомобилни гуми, 25 % от Общинска банка. Именитият самоковец е най-големият като брой дружества частен собственик в българската енергетиката със седем въгледобивни дружества, четири от големите топлофикации, един ТЕЦ и още няколко компании.

Любопитен детайл е, че Христо Ковачки е най-големият български инвеститор в съседна Сърбия. Според версията на сръбски полицаи, лансирана в медиите в съседната държава, енергийният бос е

свързан с мафиота Сретан Йосич

Международният нарко-бос Йоца Амстердама, подвизавал се дълги години с фалшива самоличност в България и подозиран за поръчител на убийствата на основателя на БИС Васил Илиев и сикаджията Поли Пантев, бе заловен от нашите служби през 2002 г. и екстрадиран в Холандия. По-късно Йосич, покровител на Милчо Бонев - Бай Миле, и бивш съратник на Младен Михалев-Маджо, се завърна в Сърбия, където полежа няколко месеца в затвора и бе пуснат под домашен арест. В България пък се заговори, че Бойко Борисов е получил заплаха за живота си. Според данни на сръбските служби за сигурност Сретан Йосич готвел убийството на Борисов.

Днес Йоца Амстердама е активен участник в бизнес живота на Сърбия. Чрез подставени лица той контролира няколко предприятия. Каква е точно връзката между Йосич и Христо Ковачки, остава загадка. Сръбски журналисти обаче твърдят, че имат информация от полицията за засечени срещи между нашия бизнесмен и Йосич.

„В България Христо Ковачки се определя като противоречива личност заради политическата му ангажираност и участието му в множество приватизационни сделки в енергетиката. Това, по което си прилича със сръбските бизнесмени, е усещането му за „култура". Когато за първи път купува една недовършена библиотека, българските ме дий се чудят с какво ли са свързани намеренията му Много бързо се разкрило, че възнамерява да построи супермаркет на това място".

Така сръбският вестник „Глас Явности" описа Христо Ковачки през април 2007 г., когато „новият Самоковец" купи рудника за кафяви въглища „Ковин" в Крушевац за 16 милиона евро. По-рано съпругът на фолкпевицата Десислава приватизира втория по големина в Сърбия завод за автомобилни гуми „Трайъл" за 12 милиона евро и още 5 други предприятия.

Съмненията, че Христо Ковачки се числи към „добре облечените бизнесмени" се подхранват и от няколко скандални случая, свързани с негови фирми.

През зимата на 2005 г. енергийният бос се споразумя с кмета на София Бойко Борисов да съхранява боклука на столицата в мини „Чукурово". Тогава стотици жители на село Габра се събраха на протест пред входа на мините и отказваха да пускат камионите с боклуци. Последва масов екшън - десетки гардове на Христо Ковачки смляха от бой протестиращите.

Биячите на енергийния бос хвърляха хора от моста

а чудовищните сцени по чудо завършиха без трупове и с 34-ма (!) души в ареста. Часове по-късно се оказа, че тринайсет от арестуваните гавази на Христо Ковачки са криминално проявени и са регистрирани в полицията. И при този случай санкция за енергийния бос не последва, а това го мотивира да поощри гавазите си: „Охраната се намеси, когато селяните се опитаха да нападнат автомобил, който превозваше 130 000 лева за заплати на миньорите в мината". Впоследствие разследването установи, че версията на Христо Ковачки за инцидента е невярна.

Преди месеци три от най-големите пенсионни компании - „Ал ианц", „Доверие" и „Съгла сие", подадоха сигнал в Ко мисията за финансов надзор, че Христо Ковачки натиска силово свои служи тели да сменят пенсионния си фонд. Върху работници те в предприятията „Брикел", ТЕЦ „Марица 3" и „Атоменергоремонт" е бил оказван натиск да се прехвърлят в пенсионен фонд „Топлина".

„Става въпрос и за хиляди работници в „Брикел", ТЕЦ „Марица 1", топлофикациите в Перник, Плевен, Враца, мината в Чукурово... Хората се оплакват в нашите офиси, че ги викат един по един да обясняват да си сменят фонда. Но сме в затворен кръг - никой не подава писмена жалба, защото се страхува за работата и здравето си", обяви на пресконференция шефът на „Алианц" София Христова.

Че Христо Ковачки играе важна роля в социалния и политическия живот на България, стана ясно и през есента на 2007 г., когато бяха отчетени най-купените избори в крехката демократична история на страната. Бизнесменът бе сред учредителите на партията „ЛИДЕР", а в политическите среди се коментираше, че Ковачки е

част от обръча на Ахмед Доган

Неслучайно съпругата на заможния самоковец фолкпевицата Десислава, обикаля тузарските курорти на Европа с министърката на бедствията и аварийте Емел Етем. През лятото, докато България го реше в пламъци, Емел Етем и някогашната дуетна половинка на Тони Стораро заминаха заедно на почивка в Ница и в Монте Карло

Последните слухове за Христо Ковачки също не са розови. От месец и половина насам олигархът не се е появявал никъде на публично място, а изчезването му съвпада с мълвата за системно необслужване на кредити към Първа инвестиционна банка. http://www.kliuki.net
http://vsichko.com/index.php?/kosuo-sam ... -kovachki=
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.11.2008г. в 14:44ч.

Ковачки купи свободата си за 300 бона
12.11.2008 13:51
Бизнесменът Христо Ковачки е освободен след разпит в ГДБОП срещу рекордната гаранция от 300 000 лева.

Днес антимафиоти претърсиха десетките му офиси в столицата, включително и жилището му.

Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за данъчни престъпления - източване на ДДС в огромни размери.

В Националната агенция по приходите има доказателства за данъчни злоупотреби в размер на няколко милиона лева.

По неофициална информация Христо Ковачки не е плащал и концесионните такси за мините, които притежава.

"Аз ще се боря и ще доказвам, че съм прав. Ще обжалвам гаранцията от 300 000 лева, които в момента ги нямам, но ще ги търсим", каза Ковачки пред БНР.

"Не искам да мисля странно, че има някакъв политически натиск срещу мен. Нямам нищо общо с управляващите", категорично заяви бизнесменът в отговор на въпрос дали има връзки с някои среди от ДПС.

Той каза още, че засега няма забрана за пътуване.

Процесуално-следствените действия срещу него се ръководят от прокуратурата съвместно с дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция "Криминална полиция".

През последните няколко години Ковачки мощно навлезе в енергийния бизнес на страната и направи според него "големи инвестиции в съседна Сърбия".

Само преди седмица той публично застана зад новата политическа формация Движение "Напред", в която влизат ВМРО, част от БЗНС и неговата партия "Лидер". Преди по-малко от седмица - на 6 ноември, Христо Ковачки стана собственик на Общинската застрахователна компания.

Неговата фирма "Ел Ем Импекс" беше единственият кандидат на търга с явно наддаване, който се проведе в Столичната общинска агенция за приватизация.

По данни на полското списание "Впрост" Ковачки е сред най-богатите хора в Централна и Източна Европа - на 98-о място със 700 милиона долара.

Справка в съдебно-правните регистри ДАКСИ и АПИС показва, че 46-годишният Христо Ковачки е собственик на 13 дружества с различен предмет на дейност.

Отделно бизнесменът участва в управлението на 22 фирми.

Ковачки е собственик на:

- 100% от капитала на "Щайн – Христо Атанасов";

- 50% от "Топ–интернешънъл" ООД;

- 100% от "Ел-Ем – Импекс";

- 100% от "Европа мюзик”;

- 50% от "Гранд хил";

- 100% от "Мах 2000";

- 50% от "АРЗ – КАТ";

- 100% от "СБА – София";

- 100% от "Данесто";

- 80% от капитала на "Трейд – Ди" 2004;

- 100% от "Лимтрейдинг";

- 100% от "Бос";

- 100% от "Пауър Фул".

Обвиненият в данъчни престъпления бизнесмен е в ръководството на следните фирми:

"Ел-Ем – Импекс", "Топ–интернешънъл ООД", "Щайн – Христо Атанасов", "Ню партнерс", "Фина механика", "Европа мюзик", "Мах 2004", "АРЗ – КАТ", "Нова Деница", "Люлин – Орион", "СБА – София", "РУМ – Деница", "Данесто", "Комсиг", "Трейд – Ди 2004", "Лимтрейдинг", "Лазерни и оптични технологии", "Бос", "Пауър Фул", ЕТ "Щайн – Христо Атанасов-Клон", "Борико 2007" и магазини "Европа".
http://www.dnes.bg/article.php?id=60733
Последна промяна . на 25.11.2008г. в 20:39ч., променена общо 1 път
Причина: Нарушаване на 2.5 от Правилата на форума !
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 12.11.2008г. в 17:07ч.

:clapping: Милионерът Ковачки получавал 170 лв. месечна заплата
Мултимилионерът Христо Ковачки, който влезе в класацията на полското списание „Впрост” като един от най-богатите източно-европейски граждани, се е осигурявал върху заплата от 170 лв. през 2005 г., установи проверка на БГНЕС. Бизнесменът, чиито фирми днес бяха обект на масирани данъчни проверки, е декларирал пред НОИ, че за 10 месеца на 2005 г. /от март до декември включително/ се е осигурявал на 170 лв. Христо Ковачки се е водил на заплата в една от фирмите си – Данесто”, която днес беше обект на проверка. Тя е регистрирана в Индустриална зона „Орион” в София. През последните 4 месеца на 2006 година, Ковачки се е осигурявал върху 330 лв. През цялата 2007 г. осигурителният доход на Ковачки е бил 408, 96 лв. Той е декларирал този осигурителен доход пред властите чрез друга от фирмите си - „Лазерни и оптични технологии” отново със седалище в Индустриална зона „Орион”. Това е „златното време” в разрастването на бизнес империята на самоковския бизнесмен. В първите 4 месеца на тази година, енергийният бос се е осигурявал върху 503, 36 лв. при 21 г. осигурителен трудов стаж. Ревизия на Национална агенция по приходите /НП/ в една от фирмите му – „Ню партнерс” през юни месец тази година, е трябвало да установи дали тя има задължения към хазната. Данъчните инспектори Росен Костов и Мариета Платиканова имали за задача да установяват дали има дължими данъци по следните задължения: корпоративен данък /от 1 януари до 31 декември 2007 /, данък по ЗКПО, данък по ЗОДЛФ, данък по ЗДДФЛ, ДДС, вноски за държавното обществено осигуряване, вноски за здравното осигуряване, вноски в универсален пенсионен фонд и вноски за фонд „Гарантирани работници и служители”. Фирмата нашумява през юли месец тази година, след като неочаквано придобива 7,5 дка в столичния квартал „Красно село” . Имотът е придобит срещу скромните 297 лв. за кв. м. Теренът е отреден за комплексно обслужване и озеленяване. Той не е придобит чрез замяна, а чрез обещания за бъдещи инвестиционни намерения. Върху него е разположен супермаркет, собственост на "Ню партнерс" ЕООД, чийто управител е Христо Ковачки. Няколко месеца по – късно теренът е обявен за продажба на многократно по-висока цена. Кметът Бойко Борисов, след разрастването на скандала, наказа главния архитект Петър Диков със "забележка". Мотивът – позволил е унищожаването на градинка. Петър Диков е трябвало да определи част от бившия общински терен да бъде зелена площ. Въпреки това главният архитект не го е направил и на практика е отписал още една градинка в София, твърдеше тогава Бойко Борисов./БГНЕС
http://news.v2.bgnes.com/view/685676
София / България :clapping:
Последна промяна . на 25.11.2008г. в 20:40ч., променена общо 1 път
Причина: Нарушаване на 2.5 от Правилата на форума !
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 13.11.2008г. в 09:00ч.

Разработката срещу Ковачки е предадена в прокуратурата през 2006 г.
news.bg
Вярна е информацията, че ГДБОП е работила по разработката срещу бизнесмена Христо Ковачки. Службата е работила по този случай, материалите са предадени на прокуратурата през 2006 г.

Това каза бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов, който се включи по телефона в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Припомняме, вчера прокуратурата повдигна обвинения срещу бизнесмена Христо Ковачки за тежки данъчни престъпления.
Според бившият шеф на антимафиотите двегодишното забавяне от страна на прокуратурата не е толкова фатално.

„Прокуратурата явно е имала нужда от повече време, тя няма право на грешки, когато се касае за такива лица. Нищо, че става две години по-късно, важното е, че се случва", заяви Ваньо Танов.

По-важното е, че в момента прокуратурата дава ясни сигнали, че в България нещата могат да бъдат променени, че няма недосегаеми и законът е за всички, посочи още той.

„Аз съм оптимист не само за това дело. Прокуратурата в лицето на главния прокурор правят заявки към хората да вярват, че в края на краищата нещата могат да се променят в тази държава",отбеляза бившият директор на ГДБОП.

Той информира, че има разработки и сигнали в прокуратурата и срещу други бизнесмени.
„И на тях ще им дойде времето, когато прокуратурата ще бъде готова да им повдигне обвинение", предположи Ваньо Танов.

По думите му категорично не е имало политически натиск върху ГДБОП за стартиране на разработката срещу Ковачки.
„В разработките попадат хора от различни партии, така че не е имало партиен принцип на работата. Не е имало някакви партийни поръчки",категоричен беше бившият шеф на антимафиотите.

На въпрос за какви злоупотреби става дума, Танов заяви, че не би искал да коментира цифри.
„Като приключи делото ще стане ясно. Сумите могат да се окажат много по-големи от тези, които се цитират", заяви той.
Абе леко не ми се вярва така "съвсем случайно" че го подкараха точно седмица след като се обедини с ВМРО, ама ние "ще им вярваме".
За мен случилото се е следното - ДПС са направили политически чадър над Ковачки, защото беше "техния човек" и той е бил недосегаем от всякакви разработки. И сега Ковачки почва да играе сам, след което ДПС маха чадъра, и прокуратурата вече си действа по реда на нещата.

А може и просто всичко да е една ПР акция да покаже "вижте как ме репресира държавата защото съм неудобен политик". Но кой точно е варианта ще разберем чак на изхода на делото, в зависимост от резултата.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 13.11.2008г. в 18:41ч.

Човек на Ковачки също обвинен за данъчни измами
news.bg
Софийската градска прокуратура обвини зам.шефа на Надзорния съвет на Общинска банка Никифор Исталиянов Вангелов.

Вангелов е изключително близък до Христо Ковачки - управител е на над 10 негови дружества и заема ключов пост в партията "Лидер", където е председател на Националната контролна комисия на партията.

Ванчелов е обвинен за данъчни престъпления в особено големи размери и за сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.
Припомняме, по същите точки бе обвинен и самият Ковачки.

По отношение на Никифор Вангелов е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 30 000 лева, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Процесуално следствените действия се извършват под ръководството на прокуратурата, съвместно с дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция „Криминална полиция".

Никифор Вангелов от 2001 г. досега е управител на Минна компания. Изпълнителен директор на РУМ Деница, Фина механика ЕООД, Нова Деница АД.
Специалист е в областта на маркетинговите комуникации, управление на човешките ресурси и мениджмънта.
Опаа ей го следващия печеливш. Явно ковачки е действал без подкрепата на ДПС и сега ще си пати.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 13.11.2008г. в 20:27ч.

bobby_GBG написа:
Човек на Ковачки също обвинен за данъчни измами
news.bg
Софийската градска прокуратура обвини зам.шефа на Надзорния съвет на Общинска банка Никифор Исталиянов Вангелов.

Вангелов е изключително близък до Христо Ковачки - управител е на над 10 негови дружества и заема ключов пост в партията "Лидер", където е председател на Националната контролна комисия на партията.

Ванчелов е обвинен за данъчни престъпления в особено големи размери и за сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага.
Припомняме, по същите точки бе обвинен и самият Ковачки.

По отношение на Никифор Вангелов е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 30 000 лева, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Процесуално следствените действия се извършват под ръководството на прокуратурата, съвместно с дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция „Криминална полиция".

Никифор Вангелов от 2001 г. досега е управител на Минна компания. Изпълнителен директор на РУМ Деница, Фина механика ЕООД, Нова Деница АД.
Специалист е в областта на маркетинговите комуникации, управление на човешките ресурси и мениджмънта.
Опаа ей го следващия печеливш. Явно ковачки е действал без подкрепата на ДПС и сега ще си пати.

Ето едно мнение по въпроса от Васил Филипов, бивш изпълнителен директор на „Булгаргаз”
Ето малко от това:
Водещ: Добре, казвате кредитен милионер, който приватизира дружества, за които няма пари. Как става така, че един кредитен милионер, който кандидатства за повечето приватизационни сделки, ги печели?
Васил Филипов:Именно, че има човек с чадър над него, той е...
Водещ: Кой е този човек, споменахте го вече в това, което казахте до този момент...
Васил Филипов: Вижте...
Водещ: ... тъй като се спрягат много хора за покровители на Ковачки.
Васил Филипов: Злите езици определят туриста, който е из Южна Америка, той днес мисля, че е в Мексико и скоро ще тръгне към България...
Водещ: Бъдете по-конкретен. За президента ли става въпрос?
Васил Филипов: Разбира се, разбира се.
Водещ: Смятате, че Христо Ковачки е бил предупреден преди седмица от президента Георги Първанов, че срещу него ще има акция на прокуратурата?
Васил Филипов: Или може би от обкръжението на президентството. Но имало е предупреждение и цяла седмица се е наблюдавало унищожаване на материали. Вижте, това не е интересно...
Водещ: Напротив, това е много интересно. Вие откъде разполагате с тази информация?
Васил Филипов: Стоях, чаках трамвая и чух на една спирка. Вижте, трябва да се сложи ред в тази държава. Вече всеки, който се показва в пространството, трябва да се представя с доказателства...
http://www.focus-news.net/?id=f10614

Да бе седял на спирката и чул
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 17.11.2008г. в 15:17ч.

Анонимен sms твърди за "чудовищен" сценарий на БСП
Теодора Симова
17 ноември 2008 15:07

Журналисти и политици получиха анонимно съобщение на мобилните си телефони, в което се твърди, че БСП готви чудовище сценарий за спечелване на изборите догодина.

Sms-ът гласи – „Уведомяваме ви, че БСП изпълнява чудовищен план за спечелване на избори 2009. Той се състои от: омаскаряване на основните политически опоненти и обявяване война на едрия бизнес или т.нар. „олигарси" чрез създаване на обществена нетърпимост към тях. Провеждане на демонстративни акции и образуване на наказателни производства. Изфабрикуване на сигнал за заплаха срещу премиера и извършване на „инсцениран опит за покушение" срещу него, приписвайки го на „олигарсите". Последваща медийна истерия за случилото се, което ще даде възможност за арести и репресии на всички неудобни за БСП субекти и създаване образ на „герой" на премиера. Елиминиране на досегашните представители на едрия бизнес и преразпределяне на овакантените икономически територии непосредствено преди избори".

При набиране на мобилния номер, от който е изпратено съобщението, след продължително свободно, се включва гласовата поща на Бриго Аспарухов - бивш шеф на разузнаването и кандидат на социалистите за кмет на София на последния вот, който пред агенция „Фокус" отрече да е автор на sms-a, а сега не вдига и личния си gsm.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=305427

ПОСЛЕПИС:То планът им е в действие вече.Първо ДПС,след това Ковачки като лице на движение Напред .Кой ли ще е следващият но всеки случай няма да е АТАКА. :haha:
Ето и Сидер се включи да приглася:Прокуратурата трябва да си свърши работата по случая "Ковачки", заяви Волен Сидеров
Пловдив. Бизнесът на Христо Ковачки отдавна се разследва и сега прокуратурата трябва да си свърши работата така, че да не се превръща в чадър над олигарсите и престъпността. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на “Атака” Волен Сидеров, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”. Сидеров каза още, че по време на местните избори партия ЛИДЕР е купувала най-много гласове, а и това ще продължи със сигурност и Движение „Напред”, което наскоро бе сформирано. По думите на Волен Сидеров е жалко, че парламентарната опозиция и партията на Бойко Борисов не са възприели идеята му за обединение на предстоящите избори срещу тройната коалиция. Волен Сидеров бе в Пловдив, за да изнесе лекция пред студентите от Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
http://www.focus-news.net/?id=n1079382
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 17.11.2008г. в 18:15ч.

Ха ха БСП СИ ПУСНА КЛИП ПРЕДКОНГРЕСНО.С черно-бял клип лидерът на БСП Сергей Станишев и министърът на културата Стефан Данаилов рекламират предстоящия 47-ми конгрес на БСП. :haha:
http://www.bsp.bg/
http://dnes.dir.bg/2008/11/17/news3613519.html
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 17.11.2008г. в 18:19ч.

kinder написа:Ха ха БСП СИ ПУСНА КЛИП ПРЕДКОНГРЕСНО.С черно-бял клип лидерът на БСП Сергей Станишев и министърът на културата Стефан Данаилов рекламират предстоящия 47-ми конгрес на БСП. :haha:
http://www.bsp.bg/
http://dnes.dir.bg/2008/11/17/news3613519.html

хаха
и аз го гледах , и по нова тв сега се дискутираха тези смешки :)
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 18.11.2008г. в 08:39ч.

Miro20 написа:
kinder написа:Ха ха БСП СИ ПУСНА КЛИП ПРЕДКОНГРЕСНО.С черно-бял клип лидерът на БСП Сергей Станишев и министърът на културата Стефан Данаилов рекламират предстоящия 47-ми конгрес на БСП. :haha:
http://www.bsp.bg/
http://dnes.dir.bg/2008/11/17/news3613519.html

хаха
и аз го гледах , и по нова тв сега се дискутираха тези смешки :)

Клипът е заснет за 2 часа в ретротрамвай, съобщи говорителят на БСП Жанет Пашалиева.

Снимките са направени в района на „Спирка Журналист“ в София преди десетина дни.

Агитационният материал е направен по сюжет от филма „На всеки километър“, където главната роля се изпълнява именно от Данаилов.

Идеята за настоящия клип е на депутата Кирил Добрев, поясни Пашалиева
Изображение
В духа на новините и за разведряване на обстановката нека си припомним част от „идеите и мечтите“, зад които Столетницата стоеше преди рухването на тоталитарния комунистически режим:

На партията - вярност, на народа - чиста вода. (Надпис в служба "Водоснабдяване и канализация")

Човекът е главна фигура в животновъдството.

Да живее българо-съветската дружба между народите!

Да живее международното положение!

Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите. (Лозунг в консервен завод)

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! (Лозунг в птицеферма)

Повече камъни за народа. (Надпис в каменна кариера)

Граждани, гответе се за отпадъци! (Лозунг на кампания за събиране на вторични суровини)

Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система! (Лозунг на входа на град Тутракан)

Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък)

Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! (В консервния завод в Пазарджик)

Във всеки дом добитък. (Плакат, издаден от "Наука и изкуство")
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 19.11.2008г. в 22:08ч.

Драги български измиратели,

Приканваме всички вас на предстоящите “Парлама-изроди 2009? да гладувате за
най-новата,
най-демократичната,
най-модерната,
най-ляво-дясно-центристката,
най-консервативно-либералната партия най-евро-атлантическо-лемурийската партия

“Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности” (К.У.Р.Е.Ц.)!!!

К.У.Р.Е.Ц. ще запълни всички дупки!
К.У.Р.Е.Ц. ще ви оправи за 800 секунди!
К.У.Р.Е.Ц. стои зад всеки от вас!
К.У.Р.Е.Ц. е вашето бъдеще!
К.У.Р.Е.Ц. е във вашите ръце!
http://opylchenie.forumhead.net/viewtopic.php?f=3&t=61
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 24.11.2008г. в 16:49ч.

За какво са изборите ли?Ето за какво
Всеки десети готов да се пазари за гласа си
24.11.2008 16:11
Изображение
10 % от българските граждани с право на глас нямат нищо против да продадат вота си, стана ясно от анализ на неправителствената организация "Трансперанси – интернешънъл".

След края на последните местни избори същият процент гласоподаватели са дали утвърдителен отговор и на въпроса, че на тях и на техни близки са предлагани пари.

Коалиция от 9 неправителствени организации днес представи проект на Обществен договор за произвеждането на свободни и демократични избори в България, който цели да ангажира политическите партии с предлагането на мерки срещу купуването на гласове и с провеждането на предизборна кампания, чрез стандартите за прозрачност и отчетност.

Документът предвижда приемането на законови, административни и организационни мерки, които включват:

- създаване на регионални центрове за преброяване на бюлетините;

- мерки, които квалифицират купуването и продаването на гласове като престъпление;

- създаване на публичен регистър на дарителите;

- създаване на постоянно действаща изборна администрация.

Доц. Георги Лозанов изрази мнение, че при следващите избори има голяма опасност от фалшив вот, т.е. различен от вота на избирателите.

Юлияна Николова, директор на Европейския институт, призова това да не е краткосрочен проект и изказа съмнението, че купуването на гласове не минава и без помощта на медиите.
http://www.dnes.bg/article.php?id=61424
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 24.11.2008г. в 18:17ч.

чесно казано и аз бих се включил :)
но само за кандидати за които се колебая.
и примерно за около .. 100 - на лева :) и това бих го приел за стимул да гласувам, а не за определен кандидат. :)
но никога за анти-български партии като дпс или атака.

всъщност.. така и така се харчат милиони лв за предизборни кампании.. .нека да стимулират хората. защо не ?
примерно - отиваш в секцията и след гласуване, и заедно с личната карта ти връчват 10-на лв.

или още по конкретно - примерно данъчни облегчения. тъй като хората които гласуват по места, и жиеят там, и имат съответно имот, и РАБОТЯТ там, най-логичния стимул е да му се направи отстъпка от данъка примерно.
така човека е заинтересован както от управлението , така и от местния си вот.
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 24.11.2008г. в 18:39ч.

Ако ще и милиони да ми дават ,аз пък няма да гласувам ,защото няма за кого.19г едни и същи муцуни се въртят в политиката или ако са нови ,те са от котилото на комунягите.Като минат 20г тогава може нещо ново да излезе на политическата сцена за когото бих гласувала :haha:
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 24.11.2008г. в 18:54ч.

а може би трябва да сме реалисти и да свикнем с мисълта че в съвременната политика всичко е комерсиално.
толкова години ни лъгаха с идеализъм и утопии, прикриващи истинските цели.

реално всичко е интереси и лобита, и всичко опира до пари.
и може би трябва да свикнем че всяко управление се бори за финикийски знаци.
проблема е да се прецени.. кои управляващи , действайки за своя бизнес, най много биха направили пряко или косвено за развитието ни.

примерно ... то е ясно че еди коя си партия ще вкара свои фирми в управлението... но до колко тези фирми ще са реалн, стабилни и сериозни, а не някакви фалшиви офшорки, създадени единствено да крадат, без да свършат никаква работа.
труден избор, особенно за хора които не се интересуват от тези неща, и които не четат или не се интересуват от новини, а гласуват единствено водени от рекламни клипчета и помпозни лозунги.
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 25.11.2008г. в 17:09ч.

Miro20 написа:примерно - отиваш в секцията и след гласуване, и заедно с личната карта ти връчват 10-на лв.

или още по конкретно - примерно данъчни облегчения. тъй като хората които гласуват по места, и жиеят там, и имат съответно имот, и РАБОТЯТ там, най-логичния стимул е да му се направи отстъпка от данъка примерно.
така човека е заинтересован както от управлението , така и от местния си вот.
Дам, данъчните облекчения биха били един перфектен стимул за увеличаване на избирателната активност, и едновременно с това (за разлика от 10 те лева) по никакъв начин не биха стимулирали 90% от циганите, тъй като знаем че те не са много по работата, и официални доходи нямат.
Аз лично от много време искам ако не задължително гласуване, то поне данъчни облекчения да има.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот mc_martin » 26.11.2008г. в 11:22ч.

Дай да видим какво ще излезе: Инернет проучване за изборите
паролата ми е: Moitaparola1. Моля ви се не искам да я сменям повече! ебаси тъпото
Аватар
mc_martin
 
Съобщения: 554
Години: 36
Регистриран: 13.11.2004г. в 17:05ч.
Град: петък

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 26.11.2008г. в 11:28ч.

ох.. тези интернет анкети са били винаги малко.. изкривена извадка.
мнозинството хора не ползват интернет, и гласуват по медийни звезди, или за който ще ги излъже най добре :)
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот mc_martin » 26.11.2008г. в 11:52ч.

Да видим каква е извадката сред тези, които ползват интернет. Не е казано, че ще са реални резултати.
паролата ми е: Moitaparola1. Моля ви се не искам да я сменям повече! ебаси тъпото
Аватар
mc_martin
 
Съобщения: 554
Години: 36
Регистриран: 13.11.2004г. в 17:05ч.
Град: петък

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 26.11.2008г. в 19:37ч.

На такива анкети Атака и ДСБ винаги взимат тройно по-големи резултати от нормалното.
А тъй като турците на село, както и червените баби не ползват интернет, резултатите на БСП и ДПС обикновено са неколкократно по-ниски.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 1.12.2008г. в 23:05ч.

ХА ХА Какво вещаели звездите?
Изображение
Астролози подредиха следващия парламент
На предстоящите парламентарни избори ще бъдем свидетели на сблъсък на две партии от слънчев тип - БСП, като управляващи, и ГЕРБ - поради качествата на нейния лидер Бойко Борисов.
Това вещаят звездите, съобщи председателят на Българската астрологична асоциация Кирил Стойчев
повече от тук:
http://news.ibox.bg/news/id_1403553986
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 1.12.2008г. в 23:56ч.

А тъй като турците на село, както и червените баби не ползват интернет, резултатите на БСП и ДПС обикновено са неколкократно по-ниски.

на атака също.
виждал съм много хора, които се прехласват по "вожда" , но нямат по обективни причини достъп до интернет и не обсъждат много много това което се излива по официалните общодостъпни медии - националните телевизии, и вестниците.
не съм си правил усилия да споря с тях , нека си живеят с мечтите и фантазиите, които надхвърлят дори това което вожда си е мечтал да възбуди ... :)
но и това е факт.
на изборите тези хора също ще гласуват. а тук - не.
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: За какво са изборите?

Покажи връзката към това мнениеот kinder » 2.12.2008г. в 15:33ч.

Не гласувам, но това ми направи впечатление и просто реших да го постна
Световните агенции съобщиха новина, която за нас живеещите в България е направо фантастика
02/12/2008
Конституционният съд на Тайланд постанови във вторник забраната на три управляващи партии заради извършени изборни измами.

Партията „Власт на народа” на премиера Сомчай Вонгсават трябва да бъде разпусната, а нейните ръководители нямат право да се занимават с политика в срок от пет години.

Същото се отнася и за други две от управляващите партии Тайската национална партия и Неутралната демократическа партия.

Хиляди демонстранти, които настояват за оставката на правителството, са обсадили двете главни летища в страната, в резултат на която бяха блокирани над 300 000 пътници в Тайланд.

http://vlastta.com/nivo1.php?id1=&id.....a&sluchai=1
---------------------------------------------------------------------
Има ли шанс това да стане тук в България?
история
http://www.de-zorata.de/forum/index.php ... 748.0.html
Изход от сложната ситуация..от тук>>>
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 1251640508
Изображение
Аватар
kinder
 
Съобщения: 3980
Регистриран: 16.07.2007г. в 21:13ч.

Следваща

Назад към Политика

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: Google [Bot] и 1 гост