Първанов загрявал с лов на зайци в Казахстан

Всичко с политическа насоченост.

Първанов загрявал с лов на зайци в Казахстан

Покажи връзката към това мнениеот LiMuBai » 5.06.2010г. в 09:59ч.

Ловните подвизи на президента Георги Първанов продължават да занимават руските и узбекистанските медии.

Руският сайт Фергана.ру отново припомни твърденията на местни медии, че през ноември 2008 г. държавният глава на България е убил защитено животно архар.

Според очевидци, цитирани от кореспондента на "Фергана.ру" в Джизакска област, Първанов пристигнал там след края на официалната част от посещението си.

"В Айдаркул идват туристи, чиновници, децата им. Това е място за отбрани. Там за тях са създадени всички условия. Вероятно затова президентът на България пренощува там", пояснява местен жител.

Той отбелязва пред руското издание, че безопасността на българския президент била осигурявана от строени от двете страни на шосето няколкостотин узбекски милиционери. Именно един от униформените разказва пред изданието как Първанов "загрявал" преди лова на архара.

"Наредиха ни да донесем 40 заека. Когато президентът пристигна, даже не влезе в къщата да си почине, а веднага грабна пушката и се премести в открит автомобил. Ние пуснахме зайците, които веднага се разбягаха, а Първанов потегли с колата и започна да стреля по тях. Беше очевидно, че много обича лова".

След прекарана нощ в Айдаркул на следващата сутрин Първанов пристигнал в село Хайот, Фаришски район, от което започва въпросният Нуратински резерват.

Още по тематаНов ловен скандал около Първанов - отстрелял дива свиня
Президентът на България е единственият гост на такова високо ниво, посещавал някога селото, поради което хората помнят неговата визита в детайли.

В деня на пристигането му на жителите на селото им е било забранено да излизат от къщите си, като за това следели разположени по всички улици милиционери.

"Забраняваха ни да излизаме, но ние гледахме от прозорците и всичко виждахме. Видяхме седем или осем джипа. По-рано при нас с такива бяха идвали само туристи", разказва възрастна жителка на Хайот пред Фергана.ру.

По думите на селяните в резервата пристигнали 13 души български граждани. Специало за тях в Хайот събрали коне.

"В Хайот намерихме всичко на всичко 13 коне. Има и магарета, но няма да качиш гостите на магарета – не е красиво. Виждаше се, че президентът на България е добър ездач", продължава разказа си той.

"Той тръгна на коне заедно с охраната в резервата. Там даже има древни скални рисунки на архар, но той не ги погледна. Заведоха го на мястото, където живеят стадата архари. Той се прицели и стреля", твърди друг от очевидците на събитието. Той обаче твърди, че не знае дали президентът е улучил архар или не.

По-нататък в материала си руското издание цитира изказването на Първанов през март, в което той бе категоричен, че не е убивал защитеното животно.

От изданието отбелязват, че дори на инспекторите в резервата е забранено да носят оръжия. Пред желанието на българския президент обаче и те се оказали безсилни, отбелязва Фергана.ру.

Повече светлина по темата хвърли и узбекската журналистка Гуласал Камолова, която провежда собствено разследване по темата.

"Визитата на българския президент беше широко отразена в Узбекистан. Но много тесен кръг от хора са били запознати с подробностите, че извън официалната част президентът е бил гост във ВИП комплекса в Айдаркул. Например това, че президентът е стрелял по зайци, което е интересно, знаят само местните хора от Фаришкия район. Само на малцина от областта е известно, че там е идвал българският президент", отбеляза тя пред радио “Дойче веле”.

"Хората в региона живеят с убеждението, че президентът на България е бил освободен от длъжност заради това, че при посещението си в резервата е нарушил официалния график. Не защото е стрелял по архар, а защото е нарушил графика на официалната си визита в Узбекистан", допълни още тя, като потвърди публикацията във Фергана.ру.

“Сега вече е ясно, че той е бил там, че се е целил в архар и че е стрелял по него. Оттук нататък обаче мненията се раздвояват – едни твърдят, че президентът е улучил, а други – че не е".

Камолова припомни, че е забранено да се отстрелват животни в резерват, но “преди това е имало обаждане по телефона от министър-председателя на Узбекистан, което е поставило служителите на резервата в позиция да не могат да му кажат нищо".

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/06/0 ... stan.92213
Гоце обича да стреля по животни и млади ученички, това не е новина.
Въпроса е докога ще го търпим и ще му плащаме да се забавлява.

Не е луд тоз, който изяда зелника...
Животът е това, което се случва, докато ние си правим планове.
Аватар
LiMuBai
 
Съобщения: 950
Регистриран: 12.04.2004г. в 09:53ч.
Град: Русе

Re: Първанов загрявал с лов на зайци в Казахстан

Покажи връзката към това мнениеот LiMuBai » 6.06.2010г. в 20:59ч.

miro..20 написа:деа знам, ама лично за мен няма абсолютно нищо нередно че президента си позволява нещо , което всеки средно заможен немски турист и баба, да прави .

мисля че който ще иска да прави кампания срещу него, трябва д асе постарае да извади нещо по сериозно и тежко като аргумент.

Разбира се, няма нищо нередно че е ловец президента,
като изключим това, че стреля по защитен вид
и това, че българският данъкоплатец му плаща да си прави кефа
Интересно ми е колко милиона от бюджета на президентството са отишли за лов.
Животът е това, което се случва, докато ние си правим планове.
Аватар
LiMuBai
 
Съобщения: 950
Регистриран: 12.04.2004г. в 09:53ч.
Град: Русе


Назад към Политика

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 2 госта

cron