Нещата вървят все по-надобре в България

Всичко с политическа насоченост.

Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот LiMuBai » 20.08.2010г. в 11:05ч.

Преди време минах пред хотел "Радисън" в София. Вгледах се в цените на такситата пред хотела и с изненада видях, че са нормални. До неотдавна "Радисън" беше една от тези бандитски точки, където такситата дебнеха нищо неподозиращи граждани, обикновено чужденци, с цени от по 5-6 лева на километър.

Сега някой ги е прогонил и ги е заменил с нормалните евтини софийски таксита. Замислих се. И си помислих, че нещата в България вървят на добре. Кои неща, ще попитате. Ами малките неща. Когато слезеш на аерогарата в Букурещ, започваш битка и пазарлък с нагли таксиджии. Разбираш се за една сума. Пристигаш. Той иска друга. Тази тягостна картина вече я няма в България.

Аерогарата е прочистена, "Радисън" е прочистен

Да, знам за икономическата криза, за руския газ, за това, че правителството няма визия за бъдещето на България, че миналото правителство също нямаше, че магистрала "Тракия" не е довършена, че на страната й спряха акредитацията за емисиите, че Обама вече не е толкова популярен, че войната в Афганистан не върви добре. И много други глобални и велики работи не са както трябва. Но малките неща в България едно по едно си идват на мястото. Или се пооправят. А това са нещата, с които живеем.

Случва се немислимото -

колите започнаха да напускат тротоарите на София

Доскоро това беше уж непреодолима напаст. Но тя се оттегля. Министърът на регионалното развитие пък каза, че може и да махне билбордовете от магистралите. Няма по-голям знак за това, че сме в третия свят, от билбордовете. И няма да има по-очевиден знак, че се приближаваме към смисления свят, от тяхното изчезване.

Вчера ме подмина тих трамвай. Едва ли не като в Прага или Страсбург. Не ми се вярваше. Трамваите до неотдавна звучаха като счупени каруци, натоварени с празни кутии от бяло сирене за износ. Вече не. А билетите са станали електронни. Неусетно в София е пропълзяла половин революция на градския транспорт. Електронни билети означава управляемост на градския транспорт.

Дали някой го управлява не знам, но градският транспорт на София е вече с единия крак в XXI век. Има метро. Разстоянието, което навремето се минаваше за половин час в непоносими мъки по автобусите, сега се минава за 4 минути. Накрая на метрото има магазин. В него има всичко.

До него пък има магазин за замразено кисело мляко с плодове по избор. Наслада за тялото и душата. В Лондон също има само един такъв магазин. Поне по магазини за замразено кисело мляко и по брой плувни басейни София е надминала Лондон.

Има интернет навсякъде, всички имат мобилни телефони с камери и други дребни забавления. Кафенетата стават все по-привлекателни, ресторантите напълно са напуснали орбитата на "Балкантурист".

Почти навсякъде, ако поискаш вегетарианска храна, не те гледат като мошеник, а ти се радват, че имат решение за теб. Правителството не забрани пушенето, но ресторант "Крим" реши да го забрани на своята територия. Все повече офиси забраняват пушенето

по собствена инициатива.

Пешеходната зебра оживя

Колите макар и колебливо спират. Опитайте. Сложете крак на платното, погледнете шофьора в очите, раздвижете решително рамене и колата ще спре. Не е ли това знак именно за онази трансформация, за която ние винаги мрънкаме: "Ами то културата трябва да се промени." Ами ето, променя се. Да спреш кола на зебра не е битка, а култура.

Издателство "Сиела" издаде книга с индекс. Не знам дали сте забелязвали, но индексите бяха изчезнали от българските книги. Индексът за всяка академична или полуакадемична книга е задължителен. Книга без индекс е като държава с билбордове по магистралите. Онлайн изданията се усъвършенстват. Има кирилица за iPhone и Blackberry. Бербатов вкара гол. Хората се целуват.

Правят го вече за добър ден и довиждане по английски маниер - два пъти, вместо по френски – три пъти. В парка "Заимов" младо момиче кара виртуозно летни кънки по начин, който може да се види само в Хайд парк. В парка има и безплатен WiFi. Започнаха да санират цели сгради, не само отделни апартаменти. Това говори за кооперативност на кооперациите.

Или за някаква скрита заможност. Съседите боядисаха външната врата. Посадиха и цветя в двора. Заговори се за електрически автомобили. Министърът на икономиката говори английски. Появиха се велосипедни алеи. Планините са пълни с хора. Ходят. Преди 10 години планините бяха празни. Хората се бяха затворили вкъщи. Сега са навън.

Уличните кучета намаляха

Троянският манастир е претъпкан с хора. Идват да видят. Откак старият дебел игумен умря, манастирът се посъвзе. Не че е станал по-свят, ама така, станал е по-жив, по-чист. В Хасково редовно косят и поливат тревата в градските паркове. Появиха се български книги в превод на чужди езици. Не по линия на културния обмен, а защото издатели по света решиха да издадат български автори.

В Лондон поставиха "Римска баня". Поставиха я наистина, а не в рамките на българска културна седмица. Играха истински актьори. Извъртяха двайсетина представления. В Лондон се появи и български ресторант. Всеки българин вече е посетил поне Солун или Одрин.

Все по-малко жени си боядисват косите червени. Все по-малко мъже носят тенис чорапи. Сандалите намаляват. Пиронкова стигна до четвъртфиналите на Уимбълдън. В Созопол сложиха табелки на улиците. Ще махат бариерите пред посолствата. Приятел от Полша ми писа, че ми завижда, че сме имали такъв външен министър. Чул го в Брюксел.

Де да имали и те такъв. А полският външен министър е глобална фигура. Образователният министър унищожи ВАК. Това е като да махнеш колите от тротоарите – в категория "невъзможни неща". Говори се, че ще махнат и сергиите от площад "Славейков", чието място отдавна не е там. Защото България се напълни с книжарници. В книжарниците постоянно се представят нови книги.

Циганите си имат поне един депутат, малка крачка, но крачка. Появи се музей на модерното изкуство. Някой си го бил купил на жена си. Доскоро тези хора купуваха на жените си грозни коли. Мадона пя в София. Старозагорци си върнаха свестния директор на музея. "Атака" почти престана да се държи налудничаво. Спряха горските заменки. Вкараха няколко бандити в затвора, а акциите срещу тях имат творчески имена, което развлича хората. България се превръща в рай за пазаруване, има наистина всичко,

навсякъде дори се намира замразена баница

която е значително по-вкусна и не по-скъпа от непоносимо мазната домашна баница, към която бяхме привързани главно защото беше акт на независимост от заводския хляб. Из цялата страна никнат истински кина, в които можеш да ядеш пуканки в салона.

Има криза, светът отива на зле, цената на петрола е непредвидима, а Мексиканският залив се продъни. Хората са все по-недоволни и в коментарите под тази статия някои от тях ще ме обявят за луд. Малките неща обаче, нещата, с които живеем, едно по едно си идват на мястото. И животът става по-добър.

От Юлиан Попов
Животът е това, което се случва, докато ние си правим планове.
Аватар
LiMuBai
 
Съобщения: 950
Регистриран: 12.04.2004г. в 09:53ч.
Град: Русе

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот hitmanub40 » 20.08.2010г. в 15:35ч.

Като се замисли човек, авторът на темата наистина има право. Просто в днешно време ние българите толкова сме се вглъбили в собствените си проблеми, а и омразата и ненавистта ни следват навсякъде, че забравяме да се замислим за малките, но същевременно значими неща. Ние все чакаме някой друг да ни свърши работата и ако тя евентуално стане факт, бързаме да оплюем, преди да си дадем реалната равносметка. Отскоро живея и работя в София и всичко написано по-горе е така, за щастие.
ASROCK Z77 EXTREME4
Intel Core I5-3350P 3.1GHz Freezer i30
Palit GeForce GTX 660 2GB
SU CM SILENT PRO M 600W
2X4G DDR3@2400 GEIL EVO CORSA
SD SX900 256GB SATA3

PlayStation 3 Phat 60GB (Upgraded to 320GB) Rogero CFW 4.30
Xbox 360 20GB Jasper iXtreme lt+ 3.0 RGH
Nintendo Wii + DC2 Pro + Homebrew Channel
PlayStation Vita 3G 16GB
Nintendo WiiU
Изображение
Аватар
hitmanub40
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 1363
Регистриран: 18.03.2008г. в 15:09ч.

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 20.08.2010г. в 17:58ч.

Нека изпреваря дежурните форумни любимци като заявя че...
Е не си прав, това е най-злото най-некадърното и най крадливото правителство, а всички които го подкрепят са луди, мазньовци и национални предатели. :B Тая държава никога не е била по-зле и само по зле ще става и т.н.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот root » 21.08.2010г. в 15:42ч.

Тайно асфалтират шосета
"Труд":

Тайно асфалтират шосета

Два участъка от третокласната републиканска мрежа в Разградско са били асфалтирани нелегално, тайно и без никой сега да е възлагал ремонтите. Това обяви областният управител д-р Валентин Василев. Участъците са Осенец-Балкански-Благоево и Побит камък-Завет-Веселец и са с дължина съответно 2417 и 2928 м.

"Още по-странно е, че ремонтът на тези отсечки би трябвало да е извършен още през 2005 г. За работата на фирмата изпълнител тогава са платени 736 593,81 лв. за първия проект и 1 603 182,25 лв. за втория", разказа д-р Василев.

http://news.ibox.bg/pressreview/id_1591398670
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 23.08.2010г. в 15:10ч.

Bobby_gBG написа:Нека изпреваря дежурните форумни любимци като заявя че...
Е не си прав, това е най-злото най-некадърното и най крадливото правителство, а всички които го подкрепят са луди, мазньовци и национални предатели. :B Тая държава никога не е била по-зле и само по зле ще става и т.н.

ало, балоните, я виж за какво се говори в темата, по точно - цитираното
- говори се за манталитет, за битови , елементарн неща. не икономически анализи или бизнес-переспективи.
ми мн ясно че рано или късно трябва да стигнем култирата на стандартните граждани , елементарна култура - да спираш на пешеходна пътека, да не си хвърляш боклука през терасата, да имаш паспорт на домашния любимец, да псазваш правилата и знаците на движение, и т.н. и т.н.. за което става въпрос.

и това няма нищо общо с г.зоблизците, които величаят пожарникаря ББ.
нито с мазньовците като теб, които изпълняват единствено и само политически поръчки / в това ти си се доказал/

така че не смесвай олио с вода. говори се за съвсем други неща.
или почна като преди 50 г ? - дето величаха комунизма за това че "докара и вкара тракторите, електричеството в домовете " ... и наивните селяни им падаха ченетата от кеф ???
т.е. постиженията на техническия прогрес да се приписват на "комунизма" :) хехехе :)

така и сега - интернета и електронното таксуване - билети , смс-и за паркиране за ламерите и селяндурите като теб, са достижение на ББ и герб ?!?!?!?! :haha:

няма нужда да споменавам че ти дори не си гласувал за този който му лижеш Д-то.
така че мълчи и трай в ъгъла там :)

то бива простотия и мижитуркане.. ама чак толкова ... :doh:
че и не се усеща... :doh:
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 23.08.2010г. в 17:21ч.

Я мазната гъзоблизка мижитурка мирко пак изписа една страница "осмиващо" мнение пълно с жълти глави.
Поне този път не е "бягала гузна и негонена".
Колко неочаквано...
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Yaskata » 23.08.2010г. в 17:42ч.

Автора обаче има една голяма грешка в заглавието, защото коментара му засяга само София, а като погледнем останалите градове надали можем да напишем същото нещо, дори не можем да с приближим някак си с думи до реалната истина. За всички подобрени неща в държавата си ни има обяснение, според вас защо хотелите смъкнаха цените, защото в последните месеци отчитат само минус, дори и в Русе има така наречените "оферти за курви" по хотелите които се изразяват в половин цена за ползване на стаята в рамките на 5 часа. Съгласен съм, че България се подобрява в сравнение с миналите години, много хора недоволстват, но не си дават сметка какво щеше да стане, ако бяхме все още управлявани от миналогодишните "червени" управници. Харесват ми новите закони по пътищата, които са способни да набият здрав разум в главите на онези които си въобразяват разни неща, сега освен книжката и колата могат да ти вземат и имуществото, да не говорим колко сурови станаха и глобите за превишена скорост. Но с риск да опровергая малко заглавието на темата, ще попитам като положението става по-розово в България защо младия българин предпочита да бъде роб в чужбина на вместо да предпочете развитието си тук? И за жалост това не прави нещата в България по-добре, защото ако си направим една проста равносметка излиза, че младите напускат, а циганите се връщат. Аз лично не мога да кажа, че страната ни става по-добре докато не видя, че основите не гният, а образованието е доминиращо в това отношение, защото днес сме на принципа "Като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на доктор".
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Yaskata
 
Съобщения: 286
Регистриран: 19.05.2010г. в 14:21ч.
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 23.08.2010г. в 17:52ч.

Нещата вървят надолу, ама в сектора на строителство услугите и на търговията...

То всичко живо иска само барчета, капанчета и магазинчета да отваря.
Станахме страната на моловете (че ние даже и града на моловете), всеки мързел иска да кисне по цял ден в магазинчето, а клиентите да му идват, и накрая на месеца да закърпва една средна заплата...

А кой ще произвежда? Тези "търговци" дори замислят ли се че преливат от пусто в празно, защото като няма производство, кой точно ще им произвежда стоките дето ще ги търгуват, и още по-важно, кой ще има пари да купува, като няма кой да генерира пари в държавата без производство?

Аз лично криза в България НЕ СЪМ ВИДЯЛ тъй като просто съм избрал да работя в сферата на производството КОЕТО ИЗНАСЯ В ЕВРОПА. При нас хора ПОСТОЯННО СЕ ТЪРСЯТ И НАЗНАЧАВАТ, поръчките отвън намаляха само за 2-3 месеца, след което даже се УВЕЛИЧИХА ДРАСТИЧНО след като Европа почна да излиза от "кризата".

Това което се случи в България е че балона на "строителството" (т.е. прането на пари чрез съсипване на черноморието) се спука, всичките дето участваха в него останаха без доходи, и съответно спряха да пазаруват, което удари търговчетата и барчетата.

И сега на всички мързеливци дето бяха свикнали просто по цял ден да си седят на гъза в магазинчето или барчето, и да си четат вестничето, докато идват рибките да им купуват стоката с 500% надценка ще им се наложи да почнат наистина да работят.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Yaskata » 23.08.2010г. в 17:57ч.

Не Bobby мечтата на българина е цял живот да взема наемче и да си въобразява, че така се урежда живота. На никой обаче не му сече пипето да си инвестира в собствеността и да я превърне в нещо...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Yaskata
 
Съобщения: 286
Регистриран: 19.05.2010г. в 14:21ч.
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот BRAIN_PAIN » 23.08.2010г. в 19:24ч.

Еми аз и да искам да започна бизнес свързан с производството, няма как да стане. Първо нямам пари, второ банките няма да ми дадат пари, трето нямам пари :) :tooth2: Но нещо по-важно от парите, са познанията, кооито някой трябва да има в дадената област, за да отвори бизнес свързан с производството :) Но естествено парите купуват знанията и пак опираме до липсата на пари. А тези дето имат пари, не ги ебе да нарправят нещо с тях :)

Всъщност имаме доста производство като се замисля...
Правим хляб(като експлоатираме работниците си да работят по 16 часа за 450 лв, на 4 часов трудов договор, като ги осигуряваме на 120 лв. и правим огромна печалба, а не им вдигаме заплатите и не им оправяме договорите), правим дрехи, правим колбаси, правим полуфабрикати, правим мляко и млечни продукти (растителни), правим паста за зъби, мебели, сладки, царевични пръчки, олио правим, брашно правим, има много производство, но пък има сфери на производството където въобще ни няма, а би било добре държавата да направи нещо по-въпроса и да спре изнасянето на капиталите ни в други страни и да почне да си отстоява своето.
I am only human..
Изображение Рецепти - Готви лесно и бързо с тези рецепти!
Настауто - тунинг части

Поздрави,
Пламен Иванов
Аватар
BRAIN_PAIN
 
Съобщения: 912
Години: 32
Регистриран: 17.10.2005г. в 16:28ч.
Град: End Of The Road
Пол: Мъжки

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Miro20 » 23.08.2010г. в 19:27ч.

Bobby_gBG написа:Я мазната гъзоблизка мижитурка мирко пак изписа една страница "осмиващо" мнение пълно с жълти глави.
Поне този път не е "бягала гузна и негонена".
Колко неочаквано...

и кое ме прави "мазна гъзоблизка мижитурка" ???
това че ти напомних да прочетеш все пак СЪЩНОСТТА на темата и за какво всъщност се говори ?

и това дали хората ще се научат да си хвърлят боклука не от терасата , а в контейнера, и т.н. дали е "постижение" на управлението ????
:doh:
или интернет и смс - услугите и те ли са постижение на ББ и герб ???

очевидно нищо не си разбрал в паралела който визирах, и което само потвърждава правотата ми - едно - че САМ О СЕ ЗАЯЖДАШ , и второ - че и ти си тъп селянин, който водят за носа, както преди 50 г. - че "трактора, комбайна, електричеството" и техническия прогрес видите ли - е "достижение" на комунизма ..
че и сега за смс и интернет- ББ и герб... :doh:
очаквам да кажеш и обосновеш кое ме прави мен "мазен г.зоблизец мижитурка" по същия начин , както аз се обосновах.
мерси предварително. :haha:

Еми аз и да искам да започна бизнес свързан с производството, няма как да стане. Първо нямам пари, второ банките няма да ми дадат пари, трето нямам пари Но нещо по-важно от парите, са познанията, кооито някой трябва да има в дадената област, за да отвори бизнес свързан с производството Но естествено парите купуват знанията и пак опираме до липсата на пари. А тези дето имат пари, не ги ебе да нарправят нещо с тях

е как бе - слушай тея с розовите очила като г.золизеца бобец. всичко е 6 и половина :) алелуя :worthy: :doh:
Код за потвърждение: Избери целия код
Нова парола:
Паролата трябва да бъде между 12 и 100 символа.

идиотизъм - бива ли да се ограничава паролата до 100 символа ?????
Аватар
Miro20
 
Съобщения: 6095
Регистриран: 8.11.2003г. в 16:28ч.
Пол: Мъжки
В момента: в момента е*ъ . що ?
* = д

Re: Нещата вървят все по-надобре в България

Покажи връзката към това мнениеот Bobby_gBG » 24.08.2010г. в 17:15ч.

Всеки иска да е шеф, ама не и да е бачкатор, или като има мозък и образование - администрация в производство от западен образец, където за разлика от българските фирми не си клатиш краката по цял ден пред компютъра ами шефовете постоянно те ръчкат.

Аз криза не съм усетил, не ме беше страх да си напусна работата "по време на криза", шефовете не успаха да ме спрат въпреки че се опитаха, и си намерих друга работа на подобна позиция, пак във фирма изнасяща в Европа.

И защо смених работата? Защото въпреки че бяхме ЗАЛЯТИ с поръчки гениалните ни шефове съкращаваха хора понеже "било криза", а на неквалифицирани новоназначени даваха ниски заплати, загубиха си квалифицираните кадри, което доведе до това че не можеше да се произведе това дето го искаше клиента - нито като качество, нито като количество и т.н. все номера познати в милата ни татковина, където от простотия, скъперничество и лакомия си съсипваш бизнеса и създаваш криза там където няма такава...

Който знае, мисли, образовал се е и не го е страх да работи няма проблеми. Който си търси работа където да се скатава - ще се чуди що "седи без работа по време на криза".
Така че аз криза не съм видял, ами главно хора които не могат и/или не искат да работят, както и глупави шефове дето не знаят как да си задържат квалифицираните хора.
Изображение
Кърджали и Разград, или новото турско робство . . . За турците и циганите в България
Alpha TV - гледай безплатно онлайн
Мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат нямат място тук. НЕ ОСНОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А ИМИГРАНТИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Ние говорим БЪЛГАРСКИ, а не турски, сръбски, гръцки, руски, или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика!
Повечето от българите са православни християни! Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт! Такива сме от над 1000 години, и със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища, и имаме правото да бием нашите камбани на нашите празници. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.
Аватар
Bobby_gBG
 
Съобщения: 8309
Години: 38
Регистриран: 1.10.2004г. в 14:29ч.
Град: Uber - Jugend Kamp.
Пол: Мъжки


Назад към Политика

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 4 госта