Програма на С++

Езици за програмиране, графични и мултимедийно произведения и дизайн - обсъждания, коментари, направления, препоръчи, помагане и т.н.

Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 3.12.2008г. в 13:48ч.

ще ми помогнете ли за 1 курсова работа по програмиране и иазползване на компа.
Ако "да" ето го условието:
Да се състави програма за намиране индексите на най-малките стойности в отделните редове на двумерен масив B с М реда и N стълба.
:blush:

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот root » 3.12.2008г. в 15:22ч.

zozo20 написа:ще ми помогнете ли за 1 курсова работа по програмиране и иазползване на компа.
Ако "да" ето го условието:
Да се състави програма за намиране индексите на най-малките стойности в отделните редове на двумерен масив B с М реда и N стълба.
:blush:


Става ли на gcc?
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 3.12.2008г. в 22:39ч.

мммм не, трябва да е на С++

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот root » 4.12.2008г. в 12:09ч.

zozo20 написа:мммм не, трябва да е на С++


Че в gcc има и C++!
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 4.12.2008г. в 13:18ч.

еми тогава става

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот somespirit » 4.12.2008г. в 13:45ч.

задачката е доста елементарна, вземи си я направи сам, на 10-реда става с два вложени цикъла, айди аз почти я направих.
Аватар
somespirit
 
Съобщения: 634
Регистриран: 13.06.2008г. в 10:01ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 5.12.2008г. в 16:32ч.

не мога да го направя знам само как почва
#include<stdio.h>
void main () {
....

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот guesswho » 5.12.2008г. в 16:52ч.

zozo20 написа:не мога да го направя знам само как почва
#include<stdio.h>
void main () {
....


Разумно решение: смени специалността...
Аватар
guesswho
 
Съобщения: 694
Регистриран: 7.04.2006г. в 14:02ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 5.12.2008г. в 19:46ч.

е аз не съм КСТ обаче имам такива часове. Ще ми помогнете ли

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

! ¦•••SHERIFA•••¦'s Support !

Покажи връзката към това мнениеот . » 5.12.2008г. в 19:59ч.

Една камара излишни коментари, нито един опит за support. Ето как аз ще постъпя:
  1. Търсиш за подобно/точно нещо, което ти трябва, дали вече го има тук: Изображение, Изображение;
  2. Ако го няма, постваш нова тема с request-а си;
  3. Чакаш да ти отговарят.
Изображение
Аватар
.
 
Съобщения: 7135
Регистриран: 2.04.2004г. в 20:13ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Sony Bravia с CAM (Conax)

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот h4xx0r » 6.12.2008г. в 22:50ч.

Как бих постъпил аз:
Не знам как става нещо (което разбира се сме учили обаче аз съм проспал лекцията) - намирам от колегите материала, уча и си свършвам работата. Ако винаги чакаш някой друг да ти свърши работата ще умреш гладен.

Към шерифа: никой не му прави програмата, защото си личи че не си е учил уроците

към зозо: седни почети малко, такива програми правехме в 9ти клас (а сега, като по-големи, започнахме Visual Basic :haha:)
Аватар
h4xx0r
 
Съобщения: 424
Години: 27
Регистриран: 21.02.2006г. в 19:07ч.
Град: Нейде из русе

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 7.12.2008г. в 09:14ч.

Как бих постъпил аз:
Не знам как става нещо (което разбира се сме учили обаче аз съм проспал лекцията) - намирам от колегите материала, уча и си свършвам работата. Ако винаги чакаш някой друг да ти свърши работата ще умреш гладен.

Към шерифа: никой не му прави програмата, защото си личи че не си е учил уроците

към зозо: седни почети малко, такива програми правехме в 9ти клас (а сега, като по-големи, започнахме Visual Basic )
Как бих постъпил аз:
Не знам как става нещо (което разбира се сме учили обаче аз съм проспал лекцията) - намирам от колегите материала, уча и си свършвам работата. Ако винаги чакаш някой друг да ти свърши работата ще умреш гладен.

Към шерифа: никой не му прави програмата, защото си личи че не си е учил уроците

към зозо: седни почети малко, такива програми правехме в 9ти клас (а сега, като по-големи, започнахме Visual Basic :haha:)

еми аз взех лекции четох но не съм роден за програмист. Аз по принцип първо се мъча аз да си направя работите после моля останалите.

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 7.12.2008г. в 20:39ч.

няма отговор в другия форум моля ви помогнете ми във вторник трябва да я предам

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот guesswho » 7.12.2008г. в 21:29ч.

public static void main(String[] args) {

/* Primeren masiv */
int[][] sampleArray = { { 1, 0, 4, -11, 3 }, { 3, 2, 1 }, { 2, 3, 1 } };

/* Obhojdane po izmerenie 1 */
for (int iteratorA = 0; iteratorA < sampleArray.length; iteratorA++) {

/* Promenliva koqto pazi nai malkiq nameren element do momenta. Inicializira se na 1viq element(po4vame da broim ot 0, ne ot 1), za da se izbegne edna iteraciq. */
int currentMinValue = sampleArray[iteratorA][0];

/* Promenliva koqto pazi poziciqta na nai-malkiq nameren element do momenta. Inicializira se kato gornata. */
int currentMinPosition = 0;

/* Obhojdane po izmerenie 2 */
for (int iteratorB = 1; iteratorB < sampleArray[iteratorA].length; iteratorB++) {

/* Ako teku6tiq obhoden element e po-malyk ot predniq(toz, koito e zapazen v currentMinValue), kato nai-malyk se zapazva toi. */
if (sampleArray[iteratorA][iteratorB] < currentMinValue) {
currentMinValue = sampleArray[iteratorA][iteratorB];
currentMinPosition = iteratorB;
}
}

/* Za vseki element ot izmerenie 1, printira poziciqta i stoinostta na nai-malkiq nameren element. */
System.out.println("Max[" + iteratorA + "] position: " + (currentMinPosition + 1) + "("
+ sampleArray[iteratorA][currentMinPosition] + ")");
}
}


Това е на Жаба понеже ми се губи компилатор за С. Сега е ред на някой от пишман-хакерите у форумо да го преведе на Съ.

П.П. Обичам Шуменско, и Столично тъмно :)
Аватар
guesswho
 
Съобщения: 694
Регистриран: 7.04.2006г. в 14:02ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 8.12.2008г. в 13:34ч.

ако някой го направи на С++ както трябва т.е. както ни предават в унито и за двамата ще има по бира

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот zozo20 » 10.12.2008г. в 10:36ч.

желащи

zozo20
 
Съобщения: 180
Регистриран: 29.09.2007г. в 10:46ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот iFo » 21.12.2008г. в 23:34ч.

Код за потвърждение: Избери целия код
#include<iostream>
using namespace std;
main()
{
int m,n;
cout << "Vuvedete broq na redovete ";
cin >> m;
cout << "Vuvedete broq na stylbovete ";
cin >> n;
cout << "Vuvedete elementite na masiva ";

int i,j,a[m+1][n+1],index[m+1],min[m+1];

for( i=1; i <= m; i++ )
for( j=1; j <= n; j++ )
{
     cin >> a[i][j];
     min[i]=a[i][j];
     index[i]=j;
}

for( i=1 ; i <= m; i++ )
for( j=1;  j <= n; j++ )
{

if( a[i][j]< min[i] )
             {
              min[i]=a[i][j];
              index[i]=j;
             }
             
}



for( i=1; i<=m; i++)
{
     cout<<"Minimalniqt element v red nomer "<<i<<" e s index "<<index[i]<<endl;
}

system("pause");

}

Заповядай. Дано не е късно...
UNITED, KIDS, WIFE
IN THAT ORDER

iFo
 
Съобщения: 1476
Години: 27
Регистриран: 13.11.2004г. в 20:39ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот root » 21.12.2008г. в 23:52ч.

iFo написа:Заповядай. Дано не е късно...


А искаш ли утре теб да те лекува лекар който е колкото горепосочения Инжинер? Отделно - направи си сам мнение какво е нивото на студентите в РУ...
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот iFo » 13.01.2009г. в 22:10ч.

До колкото си спомням (от мой приятел) има специалности, които нямат нищо общо с инжинерите, но учат C.
И има съществена разлика според мен, защото медицината може да я научиш в университета (поне на теория), докато програмирането...
UNITED, KIDS, WIFE
IN THAT ORDER

iFo
 
Съобщения: 1476
Години: 27
Регистриран: 13.11.2004г. в 20:39ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот Dr_DreaD » 25.01.2009г. в 12:07ч.

Така се учи човек на логическо мислене ...
Сестра ми в икономическия техникум е учила паскал. Дали ще и трябва някога?!

А относно задачки от този "сложен" тип - във форума на дата.бг е пълно. Дори можете и собственото си задание да намерите.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Dr_DreaD
 
Съобщения: 168
Регистриран: 10.05.2004г. в 21:57ч.
Град: Far East

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот h4xx0r » 25.01.2009г. в 23:36ч.

Абе щом са казали да се учи - ще се учи. Аз като мразя биология, география, история, химия и никога няма да ги ползвам в живота, търся ли някой да отиде да го изпитат вместо мене. Сядам, уча и си изкарвам оценка каквато ми е нужна (или за каквато ми е стигнало времето да уча). Сега е момента да спомена, че миналата седмица почти не съм спал, за да си повиша успеха. И отново съм го постигнал САМ, без да търся кой да ми свърши работата, защото аз не мога.
Аватар
h4xx0r
 
Съобщения: 424
Години: 27
Регистриран: 21.02.2006г. в 19:07ч.
Град: Нейде из русе

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот iFo » 27.01.2009г. в 00:51ч.

Еми въпрос на избор. Аз пък почти не сядам да уча по география, биология, химия. Изкарвам си оценките предимно със съобразителност. Защо да си губя времето с въглищата и природния газ в България, като след точно месец няма да го помня, а след 15 години находищата ще са изчезнали..?!
UNITED, KIDS, WIFE
IN THAT ORDER

iFo
 
Съобщения: 1476
Години: 27
Регистриран: 13.11.2004г. в 20:39ч.

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот . » 27.01.2009г. в 01:06ч.

iFo написа:...с въглищата и природния газ в България, като след точно месец няма да го помня, а след 15 години находищата ще са изчезнали..?!

Щото:
  1. Нямаше да знаеш за тези думи ( "въглища", "природен газ" );
  2. Нямаше да знаеш, че след месец ще си ги забравил;
  3. Нямаше да знаеш, че след 15 години находищата ще са изчезнали ( но надали ).
Изображение
Аватар
.
 
Съобщения: 7135
Регистриран: 2.04.2004г. в 20:13ч.
Пол: Мъжки
ТВ: Sony Bravia с CAM (Conax)

Re: Програма на С++

Покажи връзката към това мнениеот iFo » 27.01.2009г. в 19:47ч.

Какво са вългищата и природния газ се учи мисля 6 клас.
Къде има находища на въглища в България се учи 10(11 в моя сл.) клас, което е абсолютно безсмислено според мен, но аз не съм министър, нитоо съставител на учебната програма/учебниците.
UNITED, KIDS, WIFE
IN THAT ORDER

iFo
 
Съобщения: 1476
Години: 27
Регистриран: 13.11.2004г. в 20:39ч.


Назад към Програмиране, графика и дизайн

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: 0 регистрирани и 2 госта