CSS menu

Езици за програмиране, графични и мултимедийно произведения и дизайн - обсъждания, коментари, направления, препоръчи, помагане и т.н.

CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот mar4eto_mih » 18.08.2010г. в 11:26ч.

Имам такъв въпрос: правя css меню с бутони, които искам да се наслагват между два div-а, т.е представете си следното:
<div>lalalalalalal</div>
<div>blalbdalbsjljsj</div>
и си организирам менюто така, че да се показват горния и долния, но искам менюто с бутоните да се изобразява в браузъра върху двете изображения. Как бих моглада го направя? Pls нуждая се от Help!

mar4eto_mih
 
Съобщения: 6
Регистриран: 28.06.2007г. в 01:08ч.

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот root » 18.08.2010г. в 11:46ч.

Можеш ли да ми го нарисуваш как би трябвало да изглежда?
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот mar4eto_mih » 18.08.2010г. в 14:20ч.

menu.jpg
menu.jpg (117.19 KiB) Прегледано 676 пъти
отгоре е header-a, а отдолу е основната част от сайта, като двете са организирани в два отделни div-a. Бутоните са по средата. Надявам се да е станало малко по-ясно.

mar4eto_mih
 
Съобщения: 6
Регистриран: 28.06.2007г. в 01:08ч.

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот root » 18.08.2010г. в 14:30ч.

Да - има начин.

Набиваш един трети DIV между двата но му даваш размери +

Така третия ще стане почти невидим и ще се застъпва малко с хедера и бодито.

ИЛИ

Набиваш DIV но като дъщерен на хедъра като му наместваш размерите.
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот mar4eto_mih » 18.08.2010г. в 14:47ч.

като го сложа като дъщерен на хеадера, бодито ми се размества и отива надолу в Мозила, а в ИЕ отива зад фоновото изображение, а какво измаш пред вид с това:
даваш размери +

mar4eto_mih
 
Съобщения: 6
Регистриран: 28.06.2007г. в 01:08ч.

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот root » 18.08.2010г. в 15:05ч.

mar4eto_mih написа:като го сложа като дъщерен на хеадера, бодито ми се размества и отива надолу в Мозила, а в ИЕ отива зад фоновото изображение, а какво измаш пред вид с това:
даваш размери +


ами насочваш размерите да са някакви и с + имам предвид че ги даваш извън самия DIV.

IE - нека да позная 6?
mobilio - професионални мобилни приложения
Аватар
root
Елитен потребител
Елитен потребител
 
Съобщения: 2642
Регистриран: 25.07.2004г. в 23:04ч.
Град: 1d10tl@nd
Пол: Мъжки

Re: CSS menu

Покажи връзката към това мнениеот mar4eto_mih » 18.08.2010г. в 15:26ч.

IE-то е 8. :) и благодаря. оправих го.

mar4eto_mih
 
Съобщения: 6
Регистриран: 28.06.2007г. в 01:08ч.


Назад към Програмиране, графика и дизайн

Активни потребители

Потребители разглеждащи този подфорум: Bing [Bot] и 1 гост

cron